STYRER SELV. Det første Cecilia Brækhus krever, er at den første kampen på norsk jord skal være gratis og tilgjengelig for alle på TV. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STYRER SELV. Det første Cecilia Brækhus krever, er at den første kampen på norsk jord skal være gratis og tilgjengelig for alle på TV. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Cecilia Brækhus krever: - Den første kampen min i Norge blir gratis på TV

Og ingen sier henne i mot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TJUVHOLMEN (Dagbladet): Onsdag ble det kjent at Cecilia Brækhus har avsluttet samarbeidet med sin tidligere promotor Sauerland.

Fra nå av skal hun ha mer kontroll over seg selv, resten av boksekarrieren og rammene rundt kampene.

Cecilia Brækhus har inngått et samarbeid med K2 Promotions, Klitsjko Management Group og IMG, som er stor globalt som sportsrettighetsforvalter.

Hennes første krav etter at hun avsluttet samarbeidet med Sauerland, er at debuten i en norsk boksering skal være tilgjengelig for alle.

Forutsetningen hennes er at kampen skal overføres på en gratis riksdekkende TV-kanal.

- Etter all støtten jeg har fått av det norske folk i en langvarig og vanskelig prosess for å få opphevet proffbokseforbudet i Norge, så skylder jeg folket det, sier Cecilia Brækhus til Dagbladet.

Og hun fortsetter:

- Det skal bli en folkefest!

Kravet har hun allerede framstilt overfor sin nye samarbeidspartner IMG, som blir sentral i forhandlingene vedrørende TV-rettighetene til hennes boksekamper.

Kristian Hysen er senior vise president i IMG. Han kommenterer hennes krav slik:

- Det har vi full forståelse for. Cecilia har vært helt klar på det punktet fra første stund. Selvfølgelig blir det slik, sier Hysen til Dagbladet.

Om det blir pay per view, at seerne må betale for å få tilgang til kampen på TV på et senere tidspunkt, gjenstår å se.

Hysen er usikker.

- Vi må foreta en grundig analyse først. Og Cecilia har definitivt en stemme. Men det er muskler til pay per view i hennes kamper. Det har jeg god tro på, sier Kristian Hysen.

Cecilia Brækhus er i hvert fall klar på at det ikke skal koste skjorta for nordmenn å se henne bokse.

- Mange hadde ikke råd til å se meg, da jeg skulle ta mitt fjerde belte. Slik skal det ikke være, sier Cecilia Brækhus.

Nå som hun er blitt sin egen sjef.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer