MØTES IGJEN: Cecilia Brækhus (t.h.) og Jessica Balogun fra Tyskland møtes 7. juni for andre gang. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
MØTES IGJEN: Cecilia Brækhus (t.h.) og Jessica Balogun fra Tyskland møtes 7. juni for andre gang. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Cecilia Brækhus med sjokkretur til sin gamle promotor

Lanserer også ny kamp.

(Dagbladet): Cecilia Brækhus skal tilbake i ringen igjen, og det allerede 7. juni.

Det skriver promotoren Sauerland i en pressemelding i ettermiddag.

Brækhus, som har 24 seirer og ingen tap, skal møte tyske Jessica Balogun (25) for andre gang i karrieren. Matchen skal bokses i Scherwin i Tyskland.

Sjokkretur Brækhus røper i samme pressemelding at hun har kommet til enighet med sin gamle promotor Sauerland.

Partene skilte lag tidligere i år etter flere års samarbeid, men nå har de åpenbart lagt uenighetene bak seg.

- Jeg kan ikke vente med å komme meg tilbake i ringen. Jeg har trent hardt de siste fem-seks ukene, med et håp om at jeg kan komme i form før sommeren. Nå er jeg veldig fornøyd, og glad for at Team Sauerland og Team Brækhus har lagt vinter- og vår-uenighetene våre bak oss, og funnet en felles vei som fungerer for begge parter. Mitt ønske om å slåss på tysk tv er en ekstra bonus, sier Brækhus.

Om Balogun, som Brækhus slo 97-93 i 2012, sier vestlandsjenta:

- Jeg har stor respekt for Jessica Balogun. Hun ga meg en tøff kamp da jeg slo henne for nesten to år siden.

Fornøyd Nisse Promotor Nisse Sauerland er godt fornøyd med å ha Brækhus tilbake i stallen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi er fornøyde med å ha kommet fram til en felles forståelse med Cecilia. Som jeg alltid har sagt, så er det viktigste at Cecilia er aktiv, og jeg er utrolig fornøyd med at vi er blitt enige og at hun skal bokse for Sauerland, sier han.

Brækhus-manager Rune Brynhildsen forteller at bokseesset har fått innfridd alle punktene hun ønsket seg da partene valgte å gå hvert til sitt tidligere i år.

- Cecilias nye avtale med Sauerland er bedre enn den gamle på alle måter. Det handler om både økonomiske forhold og ikke minst det sportslige. Nå får hun bokse i Tyskland, og det er noe hun lenge har hatt et sterkt ønske om. Vi snakker om et marked på 120 millioner mennesker, sier Brynhildsen til Dagbladet.

- Særdeles fornøyd Manageren forteller at advokat Morten Andreassen har ledet forhandlingene på Brækhus' vegne. Kalle Sauerland har ledet forhandlingene fra promotorens side.

- Cecilia har takket ja, og er særdeles godt fornøyd med tilbudet. Vi er også blitt enige om et slutt-tidspunkt for avtalen - som er 21. februar 2015 - men det kan selvsagt forlenges, sier han.

Brækhus gjør stort sett ikke annet enn å trene, spise og sove fram til kampen 7. juni.

Dermed kommer hun ikke til å stille opp for pressen før pressekonferansen rett i forkant av kampen.
 

ENIGE: Cecilia Brækhus og promotor Nisse Sauerland har gjenopptatt samarbeidet. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
ENIGE: Cecilia Brækhus og promotor Nisse Sauerland har gjenopptatt samarbeidet. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer