Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus vant på teknisk knockout etter vill boksekamp

Dommeren stoppet kampen i 9. runde.

Dagbladet fulgte kampen i Boksestudio!

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Dommeren valgte å stoppe kampen i 9. runde etter at Cecilia Brækhus hadde hamret løs på sin motstander gjennom samtlige runder. En rørt Brækhus gråt da hun snakket med treneren i Tyskland på telefonen etter kampen.

- Hun kommer aldri til å slå en bokser som meg. Hun var tøffere enn jeg hadde forventet faktisk. Jeg fulgte planen jeg ahdde lagt 80 prosent, sier Brækhus til Dagbladet.

Brækhus la til at Castillo slo som en mann. Etterpå takket hun publikum for støtten.

 JUBEL:  Cecilia Brækhus fikk det tøft først, men kunne slippe jubelen løs etter teknisk knockout i den niende runden. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
JUBEL: Cecilia Brækhus fikk det tøft først, men kunne slippe jubelen løs etter teknisk knockout i den niende runden. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Tusen takk til alle som er her i Frederikshavn og støtter meg, dere hjalp meg til denne seieren, for den var hard. Den var råtøff, sa en litt rørt Brækhus til alle nordmennene som hadde møtt opp for å støtte henne i Danmark.

Fryktløs Cecilia Brækhus satte sine tre weltervekt-belter i WBA, WBO og WBC på spill i kveldens møte med Oxandia Castillo (18) fra Den dominikanske republikk, og var storfavoritt til å forsvare VM-titlene sine.

Det var en tilsynelatende fryktløs 18-åring som gikk i ringen med Cecilia Brækhus, som regnes for å være verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse.

Derfor var mange som var spente på hvordan kampen ville utarte seg. Castillo viste tidlig at hun kan bokse mot de beste, og gikk offensivt ut i starten.

I den første runden ble det servert mange slag fra begge kanter i det som var en vill åpningsrunde. Brækhus hadde et lite overtak i de to første rundene, før hun endelig fikk inn noen kjempetreff i den tredje runden som så ut til å ryste 18-åringen.

- Dette er tøft, det er så tøft som det kan bli i kvinneboksing, sa kommentator Ole-Petter Westeng til Viasat etter den tredje runden.

Forsvarte seg godt De påfølgende rundene var det ikke tvil om hvem som var dronningen på kanvasen, og Castillo hadde nok med å forsvare seg mot en heltent og selvsikker Brækhus. Men til tross for at hun tok imot slag etter slag, klarte hun å holde seg inne i kampen, og i runde 7 var Castillo plutselig bedre med.

FORSVRATE BELTENE:
Cecilia Brækhus jubler sammen med trener Georg Bramowski (t.h.) etter å ha vunnet tittelkampen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORSVRATE BELTENE: Cecilia Brækhus jubler sammen med trener Georg Bramowski (t.h.) etter å ha vunnet tittelkampen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg føler at vi akkurat har begynt, så intenst er det, sier kommentator Thomas Hansvoll etter den sjuende runden.

Den eneste muligheten Castillo hadde til vinne ville være på knockout, etter at Brækhus var best i sannsynligvis samtlige runder, og ledet overlegent på poeng. I den niende runden var det hele imidlertid over, da dommeren bestemte at nok var nok, og Brækhus vant på teknisk knockout.

Castillo har ikke den samme erfaringen og boksetekniske kunnskapen som Brækhus besitter, men veier opp for det med stor sult og god fysikk, i tillegg til en lang og tung jab som er vanskelig å komme seg unna. Hun fikk inn noen slag tidlig i kampen, men truet aldri den norske bokseren.

- Det var gøy med en utfordring, helt fantastisk å få en utfordring. Vil si tusen takk til Castillo som kom og tok utfordringen, sa Brækhus via Viasat etterpå.
Ubeseiret Både Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo var ubeseiret før kveldens kamp. Brækhus hadde gått 22 kamper uten tap, og Castillo hadde på sin side 14 kamper uten nederlag (to uavgjorte kamper). Hele ni av seirene har kommet på knockout, men svært mange av de bokserne hun har møtt har negativ kampliste. Det vil si at de har tapt flere kamper enn de har vunnet.

Castillo var for mange et ukjent navn før hun i februar slo knockout på Hanna Gabriel fra Costa Rica og tok WBO-beltet i lett mellomvekt (vektklassen over weltervekt). Likevel var hun offensiv før møtet med den norske jernkvinnen. Hun provoserte også stort da hun tok på seg Brækhus' tittelbelter etter en pressekonferanse.

FORSATT BEST: Cecilia Brækhus forsvarte beltene da dommeren stoppet kampen i 9. runde. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORSATT BEST: Cecilia Brækhus forsvarte beltene da dommeren stoppet kampen i 9. runde. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det er veldig spesielt. Det er ikke greit, det er mine belter. Jeg har aldri vært borti noe sånt før. Man gjør ikke sånn. Det er helt utrolig, sa Brækhus etter stuntet.

- Det er siste gangen hun har dem på seg. Det er mine. Det er helt greit at folk ser på dem, men ikke at de tar dem opp og tar bilder av seg selv med dem, sa Cecilia Brækhus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media