Cecilia bruker ferien til å øke vekta

Og bygge styrke.

FORSVARTE TITTELEN: Cecilia Brækhus har sikret seg weltervektstitlene i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC) i år.
Foto: Sascha Klahn / SCANPIX
FORSVARTE TITTELEN: Cecilia Brækhus har sikret seg weltervektstitlene i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC) i år. Foto: Sascha Klahn / SCANPIXVis mer

|||

Cecilia Brækhus er ikke som folk flest. Derfor bruker hun fellesferien til å bygge styrke og øke vekta på Toppidrettssenteret.

Den norske verdensmesteren i kvinneboksing i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC) er inne i sin andre treningsperiode i regi av Olympiatoppen i sommer, og hun storkoser seg i det profesjonelle miljøet ved Sognsvann.

- Nå er det fellesferie i Tyskland og veldig lite folk i treningslokalet i Berlin. Derfor er det et veldig fint alternativ for meg å trene her i Oslo. Det er også greit å gjøre litt andre ting enn den spesifikke boksetreningen jeg har med Ulli Wegner og co. i Berlin.

- Oppholdet og treningen her i Oslo gjør at jeg får litt pause fra boksingen, og jeg merker at jeg har godt av det, for jeg må innrømme at jeg blir litt drittlei innimellom av å leve med boksingen 24 timer i døgnet, innrømmer Cecilia Brækhus overfor NTB.

Intensiv

I forrige uke tok hun en uke hjemme i Berlin, men før det var hun 14 dager på Toppidrettssenteret, og nå er hun tilbake for en ny 14-dagersperiode.

- Det er ganske intensiv trening jeg holder på med for øyeblikket. Hovedvekten er lagt på å bygge styrke, men et par ganger i uken er jeg også med på såkalt basistreningen om morgenen. Det funker veldig bra, sier Brækhus.

Drømmen hennes er å gå opp et kilo, slik at hun har en normalvekt på like i underkant av 67 kg, men hun håper at den ekstra kiloen hun skal opp, vil komme i form av muskelmasse.

- Jeg merker at treningen gjør meg sterkere, men det tar selvsagt litt tid. Det er ikke gjort over natten å øke muskelmassen, men alle tester og signaler jeg har vært gjennom og mottar viser at pilene peker oppover. Jeg merker at jeg har fått større muskler selv også, så alt går etter planen, sier den norske verdensmesteren i weltervekt.

Mer aggressiv

Foreløpig er det ikke avgjort når Cecilia Brækhus skal bokse sin neste kamp, men det kommer neppe til å bli før i september eller begynnelsen av oktober. Da blir det snakk om å forsvare VM-titlene for annen gang etter at hun ble verdensmester 14. mars etter å ha slått danske Vinnie Skovgaard.

31. mai forsvarte Brækhus begge titlene sine etter en overbevisende seier over amerikanske Amy Yuratovac i Helsingfors.

- Jeg satser på at det skal bli en mye sterkere og tøffere Cecilia dere skal få se i ringen til høsten. Målet er at jeg særlig skal være sterkere mot slutten av kampene, sier Brækhus til NTB.

- Noe nytt om et eventuelt USA-eventyr?

- Jeg tror ikke vi kommer til å satse på det riktig ennå. Planen er å bokse i Europa i alle fall det kommende året, men i boksing skjer ting fort, så det kan jo forandre seg.

- På et eller annet tidspunkt kommer jeg til å møte de beste amerikanske kvinnebokserne i vektklassen min, men jeg tror nok fortsatt det ligger litt fram i tid, sier den norske verdensmesteren.

(NTB)