Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia forsvarer VM-titlene i mars eller april

Lysten ble borte etter forrige tittelkamp.

MISTET MOTIVASJONEN: Cecilia Brækhus vant VM-kampen mot Luciana Morelli i september. Etterpå mistet hun lysten på boksing. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
MISTET MOTIVASJONEN: Cecilia Brækhus vant VM-kampen mot Luciana Morelli i september. Etterpå mistet hun lysten på boksing. Foto: Nils Meilvang/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Cecilia Brækhus kommer til å forsvare VM-titlene sine enten i Berlin, Herning eller København i mars eller april.

Hun har reforhandlet kontrakten sin med Sauerland, og etter at hun var umotivert og langt nede etter det siste tittelforsvaret mot italienske Lucia Morelli i fjor høst, er hun på vei tilbake for fullt.

- Det har vært en del forhandlinger og mye papirarbeid i forbindelse med kontraktsforhandlingene, men nå er alt på plass. Jeg ønsker ikke å si noe mer om akkurat dette, for det er ikke noe noen har noe med, sier Cecilia Brækhus til NTB.

- Jeg har ikke vært involvert i kontraktsforhandlingene. Det er det folkene våre i Berlin som har stått for, men dersom det hadde vært problemer, ville jeg ha hørt det. I og med at saken er løst greit, tror jeg alt må være i orden, sier Kalle Sauerland til NTB.

Han sier at Brækhus neste kamp kommer til å gå i Berlin 13. mars eller i Herning eller København 20. april. Marco Huck skal forsvare VM-tittelen sin i cruiservekt i Berlin, mens Mikkel Kessler skal bokse sin andre kamp i Super Six-turneringen 20. april.

Lysten tilbake

- Jeg skal ikke nekte for at det har vært deilig å ha hatt fri fra boksingen en periode nå. Lysten og motivasjonen var ikke den største etter kampen mot Morelli i Herning, sier Brækhus.

Hun vant en soleklar poengseier over den italienske utfordreren og sitter fortsatt på VM-titlene i weltervekt i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC). Nå står hun med 13 kamper og like mange seirer. To av seirene er kommet på knockout.

- Jeg snakket med Cecilia så sent som onsdag. Hun trener veldig godt og er i glimrende form, sier Kalle Sauerland om sin «førstedame».

- I løpet av de kommende sju til ti dagene er jeg sikker på at alt er på plass for Cecilias neste kamp. Da vet vi både hvor og mot hvem hun skal bokse, sier Sauerland.

Klar på 14 dager

- Jeg har trent veldig bra i en lang periode nå. Det har gått på grunntrening, styrketrening og lett sparring mot en del av guttene i Sauerland-stallen. Derfor vil jeg si at formen er veldig bra. Jeg tror ikke jeg trenger mer enn 14 dager på meg for å være i kampform og klar til å forsvare VM-titlene mine, mener Brækhus.

- Nå merker jeg godt effekten av å ha vært i dette systemet en stund. Det går lettere og lettere hele tiden, legger hun til.

I fjor høst og delvis i vinter har hun brukt mye tid på andre ting enn boksing. Hun har vært på mange VIP-fester sammen med mer eller mindre kjente tyske kjendiser. Det ble nesten for mye kanapeer i en periode.

- Nå er det et tilbakelagt stadium. Motivasjonen for å gå nye kamper er helt på topp. Det er lysten på å gå i ringen igjen også, så nå ser jeg bare fram til at det skal bli ny kamp på meg i mars eller april, sier Brækhus.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!