Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia må fortsatt bokse i utlandet

Holder på norsk forbud mot proffboksing.

IKKE LOV I NORGE: Cecilia Brækhus slo ut Eva Halasi i en VM-kampen i november i danske Herning. Også neste kamp må bokses i utlandet. Foto: 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
IKKE LOV I NORGE: Cecilia Brækhus slo ut Eva Halasi i en VM-kampen i november i danske Herning. Også neste kamp må bokses i utlandet. Foto: Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Arbeiderpartiet vil opprettholde forbudet mot proffboksing i Norge, melder NRK. Dermed må Cecilia Brækhus fortsatt konkurrere utenlands.

Proffboksing ble forbudt i 1981, men Høyre og Fremskrittspartiet tok denne uken igjen grep for å få fjernet forbudet. Allerede før tirsdagens møte i familie- og kulturkomiteen i Stortinget er det klart at Arbeiderpartiet ikke gir de to borgerlige partiene støtte.

- Nye rapporter viser at profesjonell boksing medfører alvorlige skader på hjernen. Derfor synes vi at det er uforsvarlig å åpne for profesjonell boksing i Norge, sier komiteens leder Gunn Karin Gjul (Ap) til NRK.

Foruten Norge har Cuba og Nord-Korea forbud mot proffboksing. Boksesporten er oppgitt.

- Jeg fatter ikke at de fortsatt kan gå imot. Vi hadde trodd at de ville stemme for denne gangen, sier boksepresident Odd Haktor Slåke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling