Cecilia må fortsatt bokse i utlandet

Holder på norsk forbud mot proffboksing.

IKKE LOV I NORGE: Cecilia Brækhus slo ut Eva Halasi i en VM-kampen i november i danske Herning. Også neste kamp må bokses i utlandet. Foto: 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
IKKE LOV I NORGE: Cecilia Brækhus slo ut Eva Halasi i en VM-kampen i november i danske Herning. Også neste kamp må bokses i utlandet. Foto: Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Arbeiderpartiet vil opprettholde forbudet mot proffboksing i Norge, melder NRK. Dermed må Cecilia Brækhus fortsatt konkurrere utenlands.

Proffboksing ble forbudt i 1981, men Høyre og Fremskrittspartiet tok denne uken igjen grep for å få fjernet forbudet. Allerede før tirsdagens møte i familie- og kulturkomiteen i Stortinget er det klart at Arbeiderpartiet ikke gir de to borgerlige partiene støtte.

- Nye rapporter viser at profesjonell boksing medfører alvorlige skader på hjernen. Derfor synes vi at det er uforsvarlig å åpne for profesjonell boksing i Norge, sier komiteens leder Gunn Karin Gjul (Ap) til NRK.

Foruten Norge har Cuba og Nord-Korea forbud mot proffboksing. Boksesporten er oppgitt.

- Jeg fatter ikke at de fortsatt kan gå imot. Vi hadde trodd at de ville stemme for denne gangen, sier boksepresident Odd Haktor Slåke.

(NTB)