MESTER: Cecilia Brækhus mottok mesterbeltet etter seier mot italienske Luciana Morelli i september. Foto: Foto: Nils Meilvang / Scanpix
MESTER: Cecilia Brækhus mottok mesterbeltet etter seier mot italienske Luciana Morelli i september. Foto: Foto: Nils Meilvang / ScanpixVis mer

Cecilia møter «krigens dronning»

Må vinne for bedre motstand.

|||

Cecilia Brækhus vet at hun må slå amerikanske Victoria Cisneros i Herning 15. mai for å få sjansen mot de aller beste kvinnebokserne i weltervekt.

I dag ble det klart at hennes neste motstander i proffringen heter Victoria Cisneros. Det er ei kruttønne fra Albuquerque i New Mexico som ikke måler mer enn 1,65 meter på strømpelesten.

Cisneros er ei tøff dame, men hun er på ingen måte uslåelig. Hun har bokset 16 kamper, men bare vunnet fem, og det er lite sannsynlig at hun skal ha noen sjanser mot Brækhus.

- Hun jeg skal møte har ikke den peneste rekordlisten. Hun har tapt flere kamper enn hun har vunnet, men det kommer av at hun har møtt flere av de aller beste. Derfor ser jeg for meg en tøff kamp, mot ei jente som er en skikkelig kriger, sier Cecilia Brækhus til NTB.

- Det er snakk om en bokser jeg må forbi, som jeg rett og slett må slå, for å få sjansen mot de aller beste, påstår Brækhus før kampen i Herning i mai.

- Jeg kan bekrefte at Cisneros blir motstander i Herning, men alt er ikke på plass før kampen ennå. Vi vet ikke hvilket TV-selskap som kommer til å sende kampen. Men dersom det ikke går i orden med noen TV-avtale, kommer jeg til å investere av egne midler i denne kampen, for Cecilia Brækhus er en bokser vi støtter fullt og helt, sier Kalle Sauerland til NTB.

Trenger kamp

Han sier at det ikke er tvil om annet enn at Brækhus trenger en kamp nå. Hun gikk sin forrige kamp i nettopp Herning 12. september i fjor, og den gangen ble italienske Lucia Morelli slått på poeng.

- Det er veldig bra at det blir kamp, og det er veldig bra at jeg har fått en motstander å forholde meg til. Holly Holm (blir regnet for å være verdens beste i kvinnenes weltervektklasse) bruker Victoria Cisneros som sparringpartner, så dette blir en skikkelig fin test for meg, sier Brækhus.

Den norske verdensmesteren står med 13 kamper og like mange seirer før møtet med Victoria Cisneros - eller «Krigens dronning» som hun kalles i boksekretser i USA.

Brækhus holder mesterbeltene i weltervekt i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC), og hun setter begge VM-titlene på spill mot den amerikanske 35-åringen.

I Berlin

- Jeg kommer til å fortsette å forberede meg til den neste kampen her i Berlin. Nå har jeg fått en sparringpartner, og jeg kan ikke si annet enn at treningen går veldig bra, sier Cecilia Brækhus.

Det er Ulli Wegner som har hovedansvaret for treningen som foregår i Max Schmeling Gym like ved den flotte Olympiastadion i den tyske hovedstaden der det var VM i friidrett i fjor sommer.

Sauerland skal arrangere et stevne i Herning med stort sett skandinaviske boksere på programmet, og det er liten tvil om at Brækhus VM-kamp blir hovedbegivenheten på stevnet.

Den danske weltervekteren Vinnie Skovgaard, som Brækhus slo i sin aller første VM-kamp, skal også bokse en av forkampene på stevnet i Herning.

(NTB)