NY KAMP: Cecilia Brækhus regner med at kampen mot den svenske jenta blir knalltøff. Her etter seieren mot Amy Yuratovac i mai i fjor. Foto: LEHTIKUVA/Jussi Nukari
NY KAMP: Cecilia Brækhus regner med at kampen mot den svenske jenta blir knalltøff. Her etter seieren mot Amy Yuratovac i mai i fjor. Foto: LEHTIKUVA/Jussi NukariVis mer

Cecilia møter tidligere svømmer i tittelkamp

- Overraskende, sier bokseren.

|||Cecilia Brækhus innrømmer at hun ble overrasket da hun fikk høre at hun skal møte svenske Mikaela Laurén i VM-stevnet i Rostock om vel 14 dager.

- Jo, det var overraskende at hun skulle få denne sjansen allerede nå, men jeg er veldig godt fornøyd med at jeg har fått motstander, og jeg vet jo at det blir en knalltøff kamp jeg står foran, sier Cecilia Brækhus til NTB.

- Jeg er glad for at jeg har fått en skikkelig motstander, for det har ikke vært så lett å finne en motstander som holder det nivået vi ønsker, legger Brækhus til.

Svenske Laurén er 34 år gammel (blir 35 20. januar neste år). Hun kommer fra svømmesporten, men gikk over til boksing i voksen alder og proffdebuterte i april i 2009.

Nå står hun med seks kamper. Alle er vunnet, og en av seierne er kommet på knockout.

Hennes største og mest betydningsfulle triumf kom 24. september i høst, da hun slo amerikanske Jill Emery på poeng i et stevne på hjemmebane i Karlstad i Sverige. Da sikret hun seg også mesterbeltet i Women Professional Boxing Federation (WPBF).

Motivasjon - Jeg vet at kampen mot Mikaela Laurén kommer til å bli veldig tøff, men det gjør at motivasjonen min på trening bare er blitt bedre og bedre, sier Brækhus, som står med 14 kamper uten tap. Hun er verdensmester i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organisation (WBO).

Alle titlene står på spill når hun skal gå i ringen mot Laurén i Stadthalle i Rostock lørdag 29. oktober.

- Problemet før denne kampen var å finne en passende og god motstander. Vi hadde ei latinamerikansk jente på plass, men hun trakk seg. Dermed måtte vi ut og finne en ny motstander, og det tok litt tid å få navnet på plass, forteller Brækhus.

- Jeg har vært forberedt på å skulle møte Laurén, men trodde en kamp mot henne skulle komme litt senere. Det kommer, uten tvil, til å bli en stor kamp, så jeg trodde nok at dette skulle bli en kamp det skulle bygges skikkelig opp til.

- Men slik blir det ikke. Kampen kommer nå, og det kommer til å bli kjempemoro, sier Cecilia Brækhus.

Et lyn - Mikaela Laurén har kommet som et lyn i internasjonal proffboksing på kvinnesiden. Hun har bykset fram på rankinglistene og er regnet som nest best i verden nå. Det er årsaken til at hun er kommet i denne posisjonen, forteller Brækhus.

- Hva vet du egentlig om henne?

- Hun har vært toppsvømmer i 20 år, så hun har både styrke og utrolig god kondisjon på plass. Det er nok på det boksemessige området det skorter litt for henne, men hun satser for fullt, og hun har ikke lagt skjul på at hun vil bli verdensmester.

- Derfor trener hun to ganger om dagen og går inn for boksingen med liv og sjel. Hun er nesten like profesjonell som meg, som driver med dette på heltid, sier Brækhus.

- Er alt i rute med deg?

- Ja da, her går det unna. I øyeblikket sparrer jeg mot ei tysk jente som er bra, og jeg kan garantere at jeg kommer til å være i superform om 14 dager, sier den tredobbelte norske verdensmesteren til NTB.

(NTB)