Cecilia slår seg mot verdenstoppen

Ny seier i USA.

Cecilia Brækhus vant en klar og solid poengseier over Nicole Woods i weltervekt i Florida lørdag kveld. Den norske jenta dominerte kampen.


- Nicole Woods, som jeg møtte, var som jeg regnet med. Hun var tøff og litt tyngre enn meg, og det må jeg innrømme at jeg slet med, sier Cecilia Brækhus til NTB etter kampen i Hollywood i Florida.

- Jeg må innrømme at hun hadde en god venstre jab, og hun kom på meg hele tiden. Hun var ingen enkelt motstander å møte, sier Bækhus.

Men hun mestret også denne motstanderen, den åttende jenta hun møtte i karrieren. Etter USA-debuten er hun fortsatt ubeseiret.

- Det gjaldt å holde et bra forsvar i denne kampen, og det klarte jeg. Det ble en veldig teknisk kamp mot ei god amerikansk jente, sier Brækhus.

Alle dommerstemmene

Hun vant kampen med alle dommerstemmene. Det var altså ingen tvil om at bergensjenta var best også i denne kampen, den i åttende i karrieren. To av kampene er vunnet på knockout, mot Wanda enda Ozuna 26. januar i år, og mot Jana Matsova 17. februar i fjor.

- I kampen i kveld var det om å gjøre å holde et bra forsvar, men jeg må innrømme at jeg gikk på et par smeller som jeg kjente godt jeg også, sier Brækhus til NTB.

STERK SEIER:Cecilia Bækhus imponerte med en ny seier i natt. Nå sikter hun mot tittelkamp. Foto: Hans Deryk/AP
STERK SEIER:Cecilia Bækhus imponerte med en ny seier i natt. Nå sikter hun mot tittelkamp. Foto: Hans Deryk/AP Vis mer

- Det gikk best for meg i denne kampen da jeg fikk jobbe på distanse, og jeg må si jeg er veldig fornøyd med både kampen rent bokseteknisk og selvsagt med seieren, legger hun til.

Håper på tittelkamp

Cecilia Brækhus vet lite om framtiden. Det er Kalle Sauerland og selskapet Sauerland Event som eier henne og som bestemmer hva som skal skje videre, men det ligger en tittelkamp i kortene.

- Det ligger en tittelkamp i kortene, og jeg håper å få en EM-kamp i løpet av høsten. Men nå skal jeg ha en ukes ferie her i Florida, og så blir det å ta opp treningen i Berlin igjen. Håpet er en EM-kamp til høsten, og så får vi se hva som skjer etter det. Det som er klart er at jeg har slått hun som er ranket som nummer ni her i Amerika, og det er bra, sier Brækhus.

Bergensjenta slår seg videre mot verdenstoppen, det hersker det i alle fall ingen tvil om. Det er i grunnen bare å glede seg til fortsettelsen for Norges beste proffbokser i øyeblikket. Nå står hun med åtte seire av åtte mulige.

(NTB)

Cecilia slår seg mot verdenstoppen