Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia slår seg opp mot VM-belte

Proffbokseren Cecilia Brækhus skal gå gradene i Tyskland.

Cecilia Brækhus må være tålmodig og lærenem. Det kommer til å føre henne til stjernehimmelen og gi henne VM-belte.

Kalle Sauerland, en av de mektigste mennene i tysk proffboksing, er ikke i tvil om at Cecilia Brækhus har det som skal til for å nå til topps i internasjonal proffboksing.

- Jeg tror helt klart at hun kan bli verdensmester, men hun må være tålmodig. Jeg er ikke en type som liker å forhaste meg på noen som helst måte, verken på egne vegne eller på vegne av bokserne mine.

- Derfor vil jeg ikke spå noe om når Brækhus kan få en VM-kamp. Vi vil bruke den tiden som er nødvendig, men den dagen hun går i ringen for å bokse om VM-beltet, skal jeg være sikker på at hun er 110 prosent klar, sier Kalle Sauerland til NTB.

- Cecilia er en flott person og en flott bokser, og den overlegne seieren hennes i Berlin sist lørdag var et resultat av hardt arbeid i gymmen sammen med trener Uli Wegner, legger Sauerland-sjefen til.

Best


- Uli Wegner er den beste boksetreneren i Tyskland. Det har han vært de siste tre årene. Han vet hva som kreves for å nå toppen, for han har hatt ansvaret for mange verdensmestere.

- Både han og jeg er kjempefornøyd med det Cecilia presterte på stevnet vårt lørdag. Vi hadde ikke trodd at hun skulle være så bra, utbroderer Sauerland.

- Uli Wegner er en spesiell trener og mann. Han er helt klar på hva han venter av meg, og han er sjef for et treningslokale og et treningsmiljø som er av ypperste klasse.

- Derfor er inntrykket mitt etter det første oppholdet i Berlin mye bedre enn jeg hadde håpet og ventet. Jeg er blitt tatt imot på en helt fantastisk måte, sier Cecilia Brækhus til NTB.


Er tålmodig
- Jeg er veldig tålmodig når det gjelder boksekarrieren min. Det har vel heller vært slik at folk det er rundt meg, og dere i mediene, som har vært utålmodige med tanke på tittelkamper.

- For meg er det viktig å gå gradene, og i så måte er det flott å ha hele apparatet til Sauerland i ryggen. Det er ingen tvil om at de vet hva som skal til, sier Brækhus.

SIKTER MOT STJERNENE: Cecilia Brækhus får inn en treffer på Wanda Pena Ozuna, som hun slo i helga. Foto: JOHANNES BERENDT/SCANPIX
SIKTER MOT STJERNENE: Cecilia Brækhus får inn en treffer på Wanda Pena Ozuna, som hun slo i helga. Foto: JOHANNES BERENDT/SCANPIX Vis mer

- Nå kommer jeg til å satse på litt grunntrening her i Trondheim, men jeg reiser til Tyskland når de vil ha meg tilbake. Foreløpig vet jeg ikke når det blir, legger hun til.

- Vi vil ha henne tilbake så raskt som mulig, men det er Uli Wegner som styrer det treningsmessige. Jeg legger meg ikke så mye opp i det, sier Kalle Sauerland.

- Håper mitt nå er at Cecilia får den støtten hun trenger fra Norge og nordmennene. Hun kommer til å nå langt, men klarer det ikke på egen hånd. Vi står bak henne. Det håper jeg nordmennene gjør også, sier Kalle Sauerland.

(NTB)

image: Cecilia slår seg opp mot VM-belte
TÅLMODIG: Bergensjenta sier hun ikke har dårlig tid og at hun vil gå gradene på vei mot toppen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media