VERDENSMESTER: Cecilia Brækhus (t.h) hadde full kontroll og vant samtlige runder hos alle dommerne i VM-kampen mot amerikanske Victoria Cisneros lørdag. Nå topper den norske jenta også rankinglista. Foto: Bernd Wende / SCANPIX
VERDENSMESTER: Cecilia Brækhus (t.h) hadde full kontroll og vant samtlige runder hos alle dommerne i VM-kampen mot amerikanske Victoria Cisneros lørdag. Nå topper den norske jenta også rankinglista. Foto: Bernd Wende / SCANPIXVis mer

Cecilia til topps på verdens-rankingen

Etter seieren mot amerikansk jente.

|||

Cecilia Brækhus valset rundt med amerikanske Victoria Cisneros sist lørdag. Etter seieren rykket hun til topps på rankingen til nettstedet boxrec.com.

Med 69 poeng troner proffbokseren fra Bergen på verdenstoppen foran svenske Anna Ingman og danske Vinni Skovgaard.

Brækhus som har bokset 14 kamper og vunnet alle er også verdensmester i weltervekt (66,7 kg) i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organisation (WBO).

«Førstedamen» til Sauerland Event imponerte mot Cisneros som også har gått ti runder mot amerikanske Holly «Hottie» Holm - en bokser Brækhus får mer og mer lyst til å møte.

Holly Holm topper rankingen til boxrec.com i lett weltervekt (63,5 kg). I den klassen er italienske Lucia Morelli som Brækhus slo i fjor høst i Herning, ranket som nummer ti, mens Cisneros er ranket på 13.-plass.

Holly Holm er mester i Women International Boxing Association (WIBF) i lett weltervekt. Hun har amerikanske Jill Emery som førsteutfordrer, og Emery er ranket som nummer fem på listen til boxrec.com i weltervekt, altså i klassen Brækhus leder.

Suveren

Cecilia Brækhus ble verdensmester for et drøy år siden da hun slo Vinni Skovgaard og sikret seg de ledige mesterbeltene i weltervekt i WBA og WBC. Siden den gangen har hun forsvart titlene sine tre ganger, og mot Cisneros for en uke siden, sikret hun seg også mesterbeltet til WBO.

Den norske jenta har vist seg helt suveren i Europa, og trolig må hun finne sine neste motstandere på andre kontinenter.

Det har lenge vært snakk om en kamp mot svenske Anna Ingman, men hun skal ha lagt opp, og dermed virker ikke en slik kamp veldig lite aktuell.

Holly Holm er uten tvil den ultimate motstanderen for Brækhus. Hun er mester i WIBF, men er altså ranket i en lettere klasse enn den norske jenta. Likevel er det ingenting i veien for at Holm kan gå opp en klasse og møte Brækhus.

En slik kamp kommer helt sikkert på programmet, men trolig må Brækhus reise til USA for å møte Holm som blir regnet som verdens beste kvinnebokser i weltervektklassene.

Til høsten?

Trolig kommer ikke Cecilia Brækhus til å gå sin neste kamp før til høsten. Da kan Hanna Gabriel fra Costa Rica, førsteutfordreren i WBC, være en aktuell motstander. Det er også de argentinske jentene Monjica Silvina Acosta og Gabriela Zapata som er andre- og tredjeutfordrere i WBA.

I dette forbundet er Holly Holm førsteutfordrer i weltervekt, men trolig kommer det til å ta litt lengre tid før en kamp mot den amerikanske boksedronningen fra Albequerque i New Mexico kommer på plakaten.

Imellom tiden kan Cecilia Brækhus suge på karamellen og kose seg med sine tre VM-titler samt det faktum at hun blir regnet som verdensener i weltervekt av det anerkjente boxrec.com.

(NTB)