Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia vil gi sende Emery ut på knockout

Som den første bokseren.

KNOCKET UT: Cecilia Brækhus slo ut serbiske Eva Halasi i VM-kampen i danske Herning i november. Foto: Heiko Junge / Scanpix
KNOCKET UT: Cecilia Brækhus slo ut serbiske Eva Halasi i VM-kampen i danske Herning i november. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Cecilia Brækhus legger ikke skjul på at hun er på hogget før møtet mot amerikanske Jill Emery i Herning lørdag kveld, og den tredobbelte verdensmesteren er tent på ny knockout-seier.

- Jill Emery er en bra bokser, så det skal bli spennende å gå mot henne. Det er ingen tvil om at hun har et stødig navn både i USA og Europa, og jeg er veldig fornøyd med å få en så god motstander.

- Hun har aldri vært i kanvasen i karrieren sin til nå, så det vil være ekstra gøy å kunne slå henne ut. Det ville nok heve noen øyebryn rundt omkring, så jeg kommer nok til å gå for det (knockout), sier Cecilia Brækhus til NTB.

Den tredobbelte verdensmesteren i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) innrømmer at Emery ikke holder samme standard som, for eksempel, Holly Holm, men Holm er foreløpig ikke tilgjengelig.

Da er det greit å varme opp mot de som ligger like bak henne på prestasjonslistene.

Dette blir Brækhus' 17. kamp. Hun har vunnet alle til nå, og fire av seirene er kommet på knockout.

God forberedt Cecilia Brækhus møter en bokser som går med høyrearmen foran (south paw) i Kongræscenteret i Herning lørdag kveld, men likevel føler hun seg godt forberedt.

- Ingen av de to kvinnelige sparringspartnerne jeg har hatt, har bokset links (south paw). Men jeg har gått en del lette sparringsrunder mot en av south paw-gutta i Sauerland-stallen, så jeg har en ganske god idé om hvordan jeg skal bokse og hva south paw går ut på.

- I tillegg til den sparringen jeg har hatt, har treneren min også forsøkt å etterligne south paw-boksere når vi har gått økter på putene. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og jeg er så godt forberedt som jeg kan være.

- Formen er også helt på topp. Jeg fikk den pausen jeg trengte etter de to tette og harde kampene jeg gikk sent på året i fjor, så nå bare gleder jeg meg til å komme i ringen igjen, sier Brækhus.

Arbeidsuhell Hun har studert Jill Emery nøye på video de siste ukene, og hun kan ikke skjønne hvordan den amerikanske jenta kunne tape for svenske Michaela Laurén.

- Nei, etter å ha sett Emery, er det helt umulig for meg å forstå. Det må ha vært et arbeidsuhell - eller rett og slett snakk om undervurdering, mener den norske verdensmesteren.

Emery har tapt to av de siste tre kampene sine, og hun skal normalt ikke være noen farlig motstander for Brækhus, som har forberedt seg helt normalt og etter samme mønster som før de siste kampene.

- Vi har ikke forandret på stort før oppkjøringen til denne kampen. Vi har fulgt det mønsteret som har gitt resultater før, og for meg har det vært å legge fokus på de svakhetene jeg har, for jeg er fortsatt ikke perfekt, sier Brækhus med et smil til NTB.

Hun setter alle de tre VM-titlene sine på spill mot Jill Emery i Herning kommende lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media