Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilie (19) danket ut Riise, Thioune og RBK

Sensasjonell vinner av den gjeveste prisen - «Gullballen».

YDMYK VINNER: Kometen Cecilie Pedersen kom fra det store intet og var en av de store profilene da de norske fotballjentene tok bronse i Fotball-EM. I kveld ble hun hedret med den gjeveste prisen da norsk fotball feiret seg selv.  
Foto: Heiko Junge / Scanpix
YDMYK VINNER: Kometen Cecilie Pedersen kom fra det store intet og var en av de store profilene da de norske fotballjentene tok bronse i Fotball-EM. I kveld ble hun hedret med den gjeveste prisen da norsk fotball feiret seg selv. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| OPERAEN (Dagbladet): Gullballen var den gjeveste prisen på menyen da norsk fotball i kveld feiret seg selv på Operaen.

10 kandidater var plukket ut av en fagjury, som sammen med folkestemmene landet på 19 år gamle Cecilie Pedersen som vinner.

Til stor overraskelse for hovedpersonen selv.

- Først vil jeg takke alle som har stemt på meg, dette var veldig hyggelig. Jeg vil spesielt takke familien, alle som hadde tro på meg og Bjarne Berntsen som tok meg med til Finland nå i sommer, sa hun i takketalen.

Thioune var den som fulgte nærmest Pedersen.

- Dette hadde jeg aldri trodd. Det var så mange gode nominerte, som Roar Strand og flere andre stjerner innenlands og utenlands, sa hun.

Kom fra det store intet

TOK NIVÅET: Selv om Cecilie Pedersen til daglig holder til i 2. divisjonsklubben Avaldsnes. Foto: REUTERS/Antti Aimo-Koivisto/
TOK NIVÅET: Selv om Cecilie Pedersen til daglig holder til i 2. divisjonsklubben Avaldsnes. Foto: REUTERS/Antti Aimo-Koivisto/ Vis mer

For 19-åringen var i fint selskap. Foruten Roar Strand var også spillere som John Arne Riise, Makthar Thione og Erik Huseklepp blant nominerte, det samme var Rosenborg og fotballjentene.

Juryen og folket mente like fullt at 18-åringen - som til daglig holder til i 2. divisjonsklubben Avaldsnes - var den rettferdige vinneren.

11 av 12 Toppserie-klubber i Norge har sendt brev på henne etter at hun kom fra det store intet, og scoret to mål da fotballjentene tok EM-bronse.

Etter seieren mot Sverige ymtet fotballpresident Sondre Kåfjord at selv John Carew kunne lært mye av 19-åringens scoring.

Blir i Avaldsnes

Likevel signerte hun nylig en ny toårsavtale med Avaldsnes, der hun aller helst ønsker å spille på G19-laget i 1. divisjon.

ÅRETS TRENER: FCK-trener Ståle Solbakken, her sammen med kona Anniken.

Foto: Håkon Eikesdal
ÅRETS TRENER: FCK-trener Ståle Solbakken, her sammen med kona Anniken. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Jeg skrev under fordi jeg ville ha trygghet. Jeg har fått mange tilbud fra innland og utland, men velger å bli, sier hun.

Pedersen mottok prisen av Rune Bratseth og Otto Rehhagel, men noen stor fest blir det ikke i kveld.

- Det er stort å være med på showet, jeg har aldri vært med på noe lignende. Jeg skal feire med de andre landslagsjentene i kveld, men jeg kan ikke holde på for lenge, for i morgen skal jeg spille kretsfinale for Avaldsnes, sa hun.

Solbakken årets trener

Av de andre prisene var kanskje utmerkelsen for årets trener den mest interessante - der Kjell Jonevret, Erik Hamrén, Ståle Solbakken og Bjarne Berntsen gjorde opp om én pris.

Vinneren ble FCK-trener Ståle Solbakken.

- Tusen takk, det er en stor ære, sa Solbakken, som følte for å «gå tilbake til røttene» i takketalen.

- Jeg er oppvokst i en fotballbygd på Østlandet som heter Grue. Der gikk kanskje det største symbolet for Gruefotballen bort for ett år siden, sa en tydelig rørt Solbakken.

Som avsluttet med et løfte:

- Om to år skal dere få slite litt med meg. Men jeg skal gjøre mitt aller beste. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media