Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilie er klar

- Det hadde vært gøy å vinne et mesterskap med landslaget, men jeg er ikke klar for det nå. Jeg vil ikke motivere meg for EM. Den lysten må komme av seg selv, sier verdens beste håndballkeeper, Cecilie Leganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember går håndball- EM for kvinner av stabelen i Nederland. Det gjør det uten Cecilie Leganger. Men i dag sitter hun på danskeferja for å dra på en ukes treningsleir med Bækkelaget i Ebeltoft. Motivasjonen for fortsatt å spille håndball er på topp - så lenge det gjelder klubbhåndball med Bækkelaget. Men Marit Breivik må fortsatt belage seg på å vente på Legangers landslagscomeback.

- Dette keeperstyret for landslaget er noe håndballmiljøet og media har skapt. Marit er innom på endel BSK-treninger, og vi har en naturlig dialog.

Derfor skal Marit få vite det når og hvis jeg får lyst til å spille for Norge igjen, sier Leganger til Dagbladet.

Frisk igjen

Hun bare ler av Aftenpostens melding om Cecilies smertefulle skade forleden.

- Legen min må ha fått seg en god latter da han leste det. Jeg fikk nye løpesko som var litt for små og dessuten hadde litt for høy hæl. Det var nok til at jeg kjente smerter i achillessenen.

Godt forberedt

- Men jeg er forbi det stadiet da det var tøft å skyve smerten til side og trene like fullt. Derfor tok jeg det med ro noen dager.

Den siste tida har hun «jobbet mye på tærne», og det er noe av det verste man kan gjøre med achillesskade. Smertene har uteblitt og derfor er hun optimistisk med tanke på sesongen som venter.

- Jeg har forberedt meg mye bedre i år enn i fjor. Jeg vet at det blir en lang sesong, og derfor har jeg prioritert en del utholdenhet. Har løpt en del i Oslomarka, i tillegg til ny type styrketrening, forteller BSK-keeperen.

  • Kommende sesongs mål for Cecilie Leganger: å gjøre det godt i Champions League og på medisinstudiet hun begynner på i Oslo neste uke.

<B>VERDENS BESTE HÅNDBALLKEEPER: </B> Men Cecilie Leganger vil fortsatt helst bare spille klubbhåndball.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!