Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilie i VM-form

Cecilie Leganger gikk ut av firenasjonersturneringen med en redningsprosent på 47. Foran seg har hun et forsvar som ikke holder til VM-gull. Og før mesterskapet skal Cecilie gjennom ei tøff tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går forlot et middels Jugoslavia finalebanen med ettmålstap etter at Cecilie Leganger stengte målet mot slutten av andre omgang. Gjennom turneringen hadde hun 59 redninger på 123 skudd. Det betyr 47 prosent ballstopp.

Men forsvarsmessig er det fortsatt mye å gå på.

- Jeg ønsker ikke å krisemaksimere, men vi må bli bedre. Jeg har etterlyst flere taklinger, og vi må få ned antall avslutninger på mål fra motstanderne. Det er en del rufs i forsvaret, men jeg håper det blir bra til VM, sier Leganger til Dagbladet.

Og det defensive arbeidet er Marit Breiviks største utfordring foran gullforsvaret i Italia neste måned. Offensivt har Norge vært gode i turneringen de vant i går, selv om skuddene på mål må få bedre presisjon.

I klartekst: De må finne veien inn i buret. Ikke i stolper og tverrliggere, som så altfor ofte mot jugoslavene.

Klarte delmålet

Breivik er til dels enig med Cecilie, selv om hun framholder at rundt 20 baklengs er bra. Men ikke godt nok i VMs cupspill. Og det er det det gjelder skal gullet bli norsk også i 2001.

- Det er en del elementære ting, blant annet at vi blir fintet for lett ut. Men vi er i kampform, og jeg er fornøyd med at vi vinner turneringen. Det var et delmål, sier Breivik til Dagbladet.

Nå har hun sju øvingskamper før cupspillet i Italia begynner. Bakerst har hun likevel en keeper å stole på. Selv om både Cecilie og hennes trener Oddvar Bjørnestad mener sisteskansen har mer å gå på.

- Innimellom glipper hun på konsentrasjonen, og jeg tror det har sammenheng med alt som har skjedd. Nå skal vi jobbe godt framover mot VM, sier Bjørnestad.

Men i dag venter tre timers maratonhøring i Håndballforbundet, en seriekamp onsdag og en landslagsturnering i Østerrike til helga.

Før eksamen i fordøyelse og ernæring venter Leganger 22. november. Med andre ord venter intet mindre enn knallhard jobbing - fortsatt på flere fronter - før hun kan trekke i VM-trøya om en snau måned.

Ingen kommentar

- Jeg merker jeg har mye å gå på konsentrasjonsmessig. Men de gode kampene motiverer meg. I tillegg er det mange som kommer bort til meg og sier jeg må stå på, ikke gi meg, og det setter jeg utrolig stor pris på, sier Leganger.

Men fortsatt nekter hun å kommentere annet rundt sin egen person enn de idrettslige prestasjonene.

I går var hun med på å heve de yngste spillerne i Breiviks stall. Rutinen kan bli avgjørende i VM.

- Vi må dra de yngre med oss. Da er det bra å få Kjersti (Grini, influensasyk i helga) med oss. Vi trenger henne og rutinen hennes, sier Leganger.

Breivik mener det bare ligger muligheter i dagens tropp, ingen begrensninger.

- Foran VM skal vi jobbe med å involvere de nye, dyrke en appetitt på egen utvikling. Det er viktig at de rutinerte drar lasset, men dette er ikke noe leve eller dø. Det er lite press og mye lyst i dette laget, sier hun.

Selv om det har vært mye utskifting i troppen, tror ikke Breivik det vil påvirke mesterskapslaget negativt. Og de nye spillerne som nå er inne, begynner allerede å ta landslagsform.

- Utfordringen blir å få dem til å tro på egne kvaliteter på samme måte som de bruker dem i klubbene. De skal få motivasjon til å teste ut det de er gode på, sier Breivik.

Hele Norges coronakart