Cecilie skal spares

Etter et halvt års permisjon tar Cecilie Leganger opp legestudiene igjen etter nyttår. Det fører til at Marit Breivik kommer til å gi Cecilie fri fra flere landslagssamlinger utover vinteren. Super-keeperen skal spares.

Breivik vil ikke gå i samme fella som i 1996. Den gangen kuttet Leganger ut håndballen fordi totalbelastningen ble for stor for henne.

- Cecilie kan bli fritatt for samlinger og kamper i oppkjøringa mot OL. Det er et løp vi ikke har gått opp enda, men vi har en god dialog med fakultetet i denne prosessen, sier landslagstrener Marit Breivik til Dagbladet.

- Dette vil jo også gi de andre keeperne, blant andre Jeanette Nilsen, en god mulighet til å spille seg opp.

Før VM sa Leganger til Dagbladet at hun kom til å slutte med håndball hvis hun måtte prioritere tida mellom idretten og studiene.

- Er det nå helt sikkert at du blir med til OL?

- Jeg ønsker i hvert fall å være med til Sydney og OL, men det er for tidlig å si noe om hvordan opplegget blir, sier Cecilie Leganger til Dagbladet.

Se mulighetene

VM-seieren på hjemmebane har gitt Cecilie inspirasjon til å satse videre, og landslagsledelsen ønsker å skreddersy et treningsopplegg som gjør dette mulig.

- Vi vil prøve å gi henne skikkelig kvalitet i hjemmetreninga slik at hun er best mulig forberedt, sier Breivik.

Leganger håper hun kan satse for fullt mot OL når semeseret er over den 20. juni.

- Det gjelder å se på dette som en mulighet, og ikke som begrensninger, smiler hun.