Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilies hemmelige oppskrift

Bækkelaget SK - Larvik HK 27-19. Bare noen timer før kampen hadde Cecilie Leganger (22) en hemmelig trening alene med Bækkelagets keepertrener Odd Egil Eidsæther. Da fant hun oppskriften som avgjorde duellen med Larviks skyttere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så foran meg de forskjellige skytterne til Larvik og innstilte meg mentalt på skuddene, forteller Cecilie til Dagbladet.

Da Larviks fryktede toppscorere Lina Olsson og Tonje Larsen løp ut på banen i den virkelige duellen noen timer seinere, var de egentlig sjanseløse - uten å ane det.

Larvik-jentenes skuddmønster var lagret trygt i Cecilies hode.

- Jeg har ikke prøvd dette så mange ganger, men har hatt veldig gode erfaringer de gangene jeg satset på slike formiddagstreninger, forteller Cecilie.

Som utover i kampen faktisk avslørte en svakhet hos seg selv:

- Av og til tenker jeg litt for langt framover. Jeg tror at skytteren ikke setter skuddet i samme vante hjørne, og prøver heller noe annet.
- Men det skjer faktisk ikke ofte, forteller Cecilie om sine tanker underveis.

Selv med denne svakheten reddet Cecilie over femti prosent av skuddene, og et par av redningene var sånne som får betegnelsen «i egen klasse». Leganger-klasse.

Røper intet

Dermed ble Cecilie igjen omtalt med standardsuperlativet verdens beste keeper, og fikk igjen sjansen til å vri seg rutinert unna standardspørsmålet:

- Og hva med landslaget, Cecilie?

- Nei, det tenker jeg ikke på i det hele tatt, er standardsvaret.

Og har det skjedd noe mellom målvakten og landslagssjefen i det siste, vil i hvert fall ikke Cecilie fortelle det til omverdenen...

Cecilie Leganger satser nemlig kun på Bækkelaget og studiene sine. Og hun er svært fornøyd med det, fordi det går veldig bra begge steder.

Mens det norske landslaget spilte om VM-medaljene i desember, gjorde Cecilie unna kjemi- og fysikk-eksamener til toppkarakterer, og hun nærmer seg drømmemålet sitt:

Medisinstudiene.

To år etter

- Jeg har også fått muligheten til å praktisere som pleier på laget. Vi hadde mange skader tidligere i vinter, og jeg fikk for eksempel sjansen til å ta ut sting på medspillere, forteller hun.

Cecilie er endelig på solsiden igjen, etter at hun for nøyaktig to år siden sa nei til landslaget, og avslørte at hun var i ferd med å knekke under presset fra omverdenen.

- Cecilie beviser hele veien at hun er et unikt talent, på flere områder.

- Hva håndballen angår, er det ikke mulig å sammenlikne henne med noen andre norske kvinnelige målvakter. Hun skal vurderes mot helt andre tabeller, sier en strålende fornøyd trener Odd Egil Eidsæther som har fulgt jenta i seks år.

Cecilie Leganger
VANSKELIG Å LURE: Cecilie Leganger reddet femti prosent mot Larvik i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!