Cecilies hemmelige våpen

TRENTO (Dagbladet): Cecilie Leganger (26) er hele tida på jakt etter nye måter å forbedre seg på. I VM har hun fått et nytt innfall: Hun er blitt overtroisk!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har aldri vært overtroisk før, men nå har jeg altså fått noe rart for meg som jeg ikke tør å endre på, sier Cecilie Leganger og rister litt oppgitt på hodet.

Påfunnet hun nå føler har noe for seg har vært å feste små tapebiter på tuten av drikkeflaska.

- Det begynte med at jeg gjorde det for å minne meg sjøl på å drikke mer. Så langt har det vært et bra mesterskap for meg, og derfor kommer jeg ikke til å endre på noe. Tapebitene er kommet for å bli, og nå er vannflaska blitt det gode og trygge jeg kan nikke gjenkjennende til, sier Cecilie Leganger.

Den offisielle VM-statistikken viser også at Tertnes-keeperen så langt er mesterskapets klart beste keeper - med en redningsprosent i snitt på like over 50.

- Men om vi ryker ut i semifinalen mot Jugoslavia i dag, så forsvinner både tapebitene og troen på alt som har med overtro å gjøre...

Svettebånd

Ting man tror på har gjerne lett for å utvikle seg. I gruppespillet spilte Leganger uten svettebånd, og derfor gikk det så langt at hun lenge ikke visste om hun torde å ta det på seg til åttedelsfinalen mot Frankrike i Bressanone tirsdag.

- Jeg var nødt til å skjære igjennom. Det må ikke bli så galt at jeg til slutt tror jeg er en dårlig keeper uten disse tingene. Men det kostet faktisk litt å plutselig ta på seg svettebånd etter at det hadde gått så bra uten.

Utfordrer grenser

For Leganger holder det nemlig ikke å være verdens beste keeper. Hun skal hele tida lenger og lenger og elsker å utfordre grensene.

Hun er keeperen som går til alle kampene med den naive troen at det er mulig å holde «nullen» i en håndballkamp, og tar det som et personlig nederlag hver gang hun må inn i nettet for å hente ut en ball.

Og hun må nok belage seg på en solid dose nederlag i trynet i VM-semi'n i kveld. Motstander Jugoslavia har scoret hele 33,7 mål i snitt på sine sju kamper så langt i mesterskapet.

Blant annet knuste de Sverige hele 32-18 i kvartfinalen torsdag.

En opplagt og god Leganger blir derfor helt avgjørende om Norge skal storme videre mot sitt andre strake VM-gull i håndball.

Toppform

I går fikk Leganger, Kjersti Grini og stjerneskuddet Marianne Rokne innvilget en pressefri dag av landslagssjef Marit Breivik.

Oddvar Bjørnestad - Legangers nære trener og rådgiver - sier:

- Hun er fortsatt både fysisk og psykisk i toppform. Cecilie er ei jente som trives veldig godt alene og nå følte hun behov for å være litt for seg sjøl og tømme hodet litt.

OVERTROISK: Cecilie Leganger har festet små tapebiter på tuten av drikkeflaska. - Jeg har aldri vært overtroisk før, men nå har jeg altså fått noe rart for meg, sier Cecilie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer