Cecilies hemmelige våpen

TRENTO (Dagbladet): Cecilie Leganger (26) er hele tida på jakt etter nye måter å forbedre seg på. I VM har hun fått et nytt innfall: Hun er blitt overtroisk!

- Jeg har aldri vært overtroisk før, men nå har jeg altså fått noe rart for meg som jeg ikke tør å endre på, sier Cecilie Leganger og rister litt oppgitt på hodet.

Påfunnet hun nå føler har noe for seg har vært å feste små tapebiter på tuten av drikkeflaska.

- Det begynte med at jeg gjorde det for å minne meg sjøl på å drikke mer. Så langt har det vært et bra mesterskap for meg, og derfor kommer jeg ikke til å endre på noe. Tapebitene er kommet for å bli, og nå er vannflaska blitt det gode og trygge jeg kan nikke gjenkjennende til, sier Cecilie Leganger.

Den offisielle VM-statistikken viser også at Tertnes-keeperen så langt er mesterskapets klart beste keeper - med en redningsprosent i snitt på like over 50.

- Men om vi ryker ut i semifinalen mot Jugoslavia i dag, så forsvinner både tapebitene og troen på alt som har med overtro å gjøre...

Svettebånd

Ting man tror på har gjerne lett for å utvikle seg. I gruppespillet spilte Leganger uten svettebånd, og derfor gikk det så langt at hun lenge ikke visste om hun torde å ta det på seg til åttedelsfinalen mot Frankrike i Bressanone tirsdag.

- Jeg var nødt til å skjære igjennom. Det må ikke bli så galt at jeg til slutt tror jeg er en dårlig keeper uten disse tingene. Men det kostet faktisk litt å plutselig ta på seg svettebånd etter at det hadde gått så bra uten.

Utfordrer grenser

For Leganger holder det nemlig ikke å være verdens beste keeper. Hun skal hele tida lenger og lenger og elsker å utfordre grensene.

Hun er keeperen som går til alle kampene med den naive troen at det er mulig å holde «nullen» i en håndballkamp, og tar det som et personlig nederlag hver gang hun må inn i nettet for å hente ut en ball.

Og hun må nok belage seg på en solid dose nederlag i trynet i VM-semi'n i kveld. Motstander Jugoslavia har scoret hele 33,7 mål i snitt på sine sju kamper så langt i mesterskapet.

Blant annet knuste de Sverige hele 32-18 i kvartfinalen torsdag.

En opplagt og god Leganger blir derfor helt avgjørende om Norge skal storme videre mot sitt andre strake VM-gull i håndball.

Toppform

I går fikk Leganger, Kjersti Grini og stjerneskuddet Marianne Rokne innvilget en pressefri dag av landslagssjef Marit Breivik.

Oddvar Bjørnestad - Legangers nære trener og rådgiver - sier:

- Hun er fortsatt både fysisk og psykisk i toppform. Cecilie er ei jente som trives veldig godt alene og nå følte hun behov for å være litt for seg sjøl og tømme hodet litt.

OVERTROISK: Cecilie Leganger har festet små tapebiter på tuten av drikkeflaska. - Jeg har aldri vært overtroisk før, men nå har jeg altså fått noe rart for meg, sier Cecilie.