Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilies revansje

BERGEN (Dagbladet): Tertnes- Bækkelaget 27-26. Cecilie Leganger (25) viste ingen nåde og vartet opp med superspill mot gamle lagvenninner i årets hatoppgjør i Bergen. Og da vinnermålet kom, på overtid, startet et nytt drama utenfor banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i forkant av kampen hadde Bækkelaget (BSK) lagt inn protest på at Tertnes ville bruke Cecilie Leganger. BSK-leder Leif Nybø legger til grunn at klubben mener Leganger er under kontrakt med dem, og således ikke er spilleberettiget for noen andre.

Men selv ikke da Tertnes' timålsscorer Marianne Rokne (23) satte inn seiersstraffen på overtid, var punktum satt for thrilleren rundt Legangers første møte med gamle lagvenninner. Mens 2000 elleville bergensere eksploderte i glede i Haukelandshallen, haglet skjellsordene fra benkene. Mens Bækkelagets trener Zeljko Tomac raste mot dommerne, måtte BSK-lege Odd Arne Dalhjord ifølge TV 2 holdes tilbake da han skjelte ut Legangers personlige rådgiver Oddvar Bjørnestad.

Slang dritt

Bjørnestad vil ikke si noe mer om den pinlige episoden enn at Dalhjord skal ha «slengt dritt». Odd Arne Dalhjord forsvant fra hallen før han selv fikk sjansen til å forklare innholdet i skjellsordene.

- Jeg vil ikke si hva han sa, og heller ikke kommentere noe rundt hendelsen. Nå vil jeg bare være glad for en fantastisk kamp av Cecilie og Tertnes, sier Bjørnestad til Dagbladet.

- Vil du rapportere episoden?

- Nei, det vil jeg ikke. Dette er ikke noe jeg vil snakke om, sier rådgiveren, som kunne se Cecilie Leganger stråle etter superkampen mot gamle lagvenninner. Da Tertnes lå under med sju mål i starten av andre omgang, satte verdens beste keeper inn høygiret.

- Det var helt fantastisk å spille foran et slikt publikum. Vi ga aldri opp, og viste en utrolig lagmoral, sier hun.

Taus

Konflikten rundt hennes egen overgang til Tertnes, og det heller kjølige forholdet til spillere på Bækkelaget, vil hun derimot ikke snakke om. Hun vil heller ikke dramatisere betydningen av å slå gamle lagvenninner.

- Jeg har ikke noe uoppgjort eller noen dårlige følelser overfor noen i Bækkelaget, understreker 25-åringen.

- Har du snakket med noen av dine gamle lagvenninner i dag?

- Nei. For meg er det unaturlig å ha kontakt med motstanderen før en kamp, men om jeg møter noen av dem, snakker gjerne med dem.

Både Bækkelagets trener Zeljko Tomac og kollega Odd Egil Eidsæther i Tertnes gir Cecilie æren for at det bikket hjemmelagets vei i kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!