Ny UEFA-president valgt:

Ceferin tar over etter Platini

Var forhåndsfavoritt.

BLIR PRESIDENT: Aleksander Ceferin ble onsdag valgt som president i UEFA. Foto: EPA/YANNIS KOLESIDIS
BLIR PRESIDENT: Aleksander Ceferin ble onsdag valgt som president i UEFA. Foto: EPA/YANNIS KOLESIDIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Slovenske Aleksander Ceferin ble onsdag valgt til ny president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Ceferin erstatter utestengte Michel Platini. Nederlandske Michael van Praag var motkandidaten i valget under den ekstraordinære UEFA-kongressen i Aten.

48 år gamle Ceferin, som blant annet har hatt støtte fra de nordiske landene i kampen for å bli Platinis etterfølger, var på forhånd den store favoritten.

Stemmetallene onsdag viste at Ceferin fikk hele 42 av de 55 stemmene. Dermed ble det til slutt en enda mer suveren seier enn mange hadde forventet.

– Jeg er her for å finne måter å håndtere alle de problemene som omgir idretten vår – med en ny og klar visjon, sa advokatutdannede Ceferin til kongressen.

Siem raste

Tidligere denne måneden hevdet det norske fotballmagasinet Josimar at Kjetil Siem aktivt har bidratt til en skitten avtale, som skal gi Norden fotball-EM i enten 2024 eller 2028, dersom Norge støttet Aleksander Ceferin som ny president i Det europeiske fotballforbundet.

Den angivelige avtalen ble beskrevet som et skittent spill og en hestehandel av Josimar, og fikk Siem til å rase.

- Jeg vil egentlig ikke uttale meg siden jeg ikke jobber i NFF lenger, men motivasjonen for NFF og Norden var å få inn noen som forfekter demokratiske verdier. Både Michael van Prag og Aleksander Ceferin står for dette, men van Prag kunne kun sitte i to år. Derfor ble Ceferin det beste alternativet, på grunn av ønsket kontinuitet og angsiktighet, sa Siem til Dagbladet.

Han synes påstandene om at det var en «hestehandel» var håpløse, og mente det hele ikke hang på greip.

- Josimar framstiller det som skittent å fremme en presidentkandidat på vegne av fotballforbundet, men det er jo detman gjør i politisk virksomhet. Det var jo NFFs vedtak, og jeg har forsøkt å jobbe for gode demokratiske verdier på vegne av dem. Vi trenger de verdiene. Dette startet altså nærmere to år før jeg begynte i FIFA, raste Siem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer