ÅRETS SPILLER: Bersant Celina (t.v.) er kåret til årets spiller på U21-laget i Manchester City. Foto: NTB Scanpix
ÅRETS SPILLER: Bersant Celina (t.v.) er kåret til årets spiller på U21-laget i Manchester City. Foto: NTB ScanpixVis mer

Celina vant kåring i City: - En ære

Bersant Celina er kåret til årets spiller på U21-laget i Manchester City.

Norsk-kosovaren ble stemt fram av klubbens supportere i kåringen som offisielt har navnet «Manchester City Elite Development Squad Player of the Season».

- Det er mange talenter i denne klubben, så det er en ære for meg å vinne denne, sier Celina i et intervju på klubbens Facebook-side.

19-åringen var med Pep Guardiola og resten av førstelaget på oppkjøring i Kina denne sommeren. Der fikk han noen minutter mot Bayern München.

Neste steg for Celina blir etter alt å dømme et utlån. Celina opplyser overfor NTB at en avtale med nederlandske Twente står på trappene.

- Det har vært veldig bra. Guardiola liker meg godt og sier jeg må bruke teknikken min, har Celina tidligere sagt til NTB om oppkjøringen med Guardiola.

Den offisielle debuten for førstelaget kom i FA-cupkampen mot Norwich i januar. Siden startet han cupkampen mot Chelsea, før han serverte Sergio Agüero i Premier League-debuten da argentineren reduserte til 1-3 mot seriemester Leicester i februar.

19-åringen signerte ny femårskontrakt med Manchester City i mai.

Celina fikk mye oppmerksomhet i vinter da han valgte å vrake det norske landslaget til fordel for Kosovo, som nylig ble medlem av UEFA.

(NTB)