MÅ VENTE:  Kris Commons og Celtic må vente i hvert fall en runde til før de kan slippe jubelen løs. FOTO: REUTERS/David Moir
MÅ VENTE: Kris Commons og Celtic må vente i hvert fall en runde til før de kan slippe jubelen løs. FOTO: REUTERS/David MoirVis mer

Celtic ble snytt for seriegull

Festen må vente.

Celtic kunne ha feiret seriegullet allerede lørdag etter sin 3-0-seier over Hibernian, men James McFaddens utligning for Motherwell mot St. Mirren utsatte festen.

Celtic tok sin første seier over Hibs denne sesongen og økte luken på tabelltopp til 15 poeng når fem seriekamper står igjen.

Kris Commons (2) og Mikael Lustig scoret for Celtic lørdag. Da St. Mirren ledet 2-1 over serietoer Motherwell, så det ut til å bli gullfest allerede lørdag. McFaddens utligning i det 84. minutt betydde at champagnen måtte tilbake i kjølerommet.

- Det viktigste for oss var at vi var tilbake på det prestasjonsnivået dette laget er i stand til, sa Celtic-manager Neil Lennon.

Etter lørdagens runde deles tabellen i skotsk eliteserie på midten, og serien avsluttes med enkel serie på hver halvdel. Dundee United klatret forbi Kilmarnock og tok den siste plassen i øvre halvdel med et sent seiersmål i 1-0-seieren over Aberdeen. Kilmarnock, Aberdeen og Hibernian hadde alle muligheten til å få spille blant de beste, men alle tre tapte lørdag og må i stedet avslutte sesongen i hverandres og bunntrioens selskap.

(NTB)