Celtic-eksperterene tror Deila overlever nytt Molde-tap

Møter Solskjær i kveld.

OVERLEVER: Celtic-ekspertene tror Ronny Deila overlever hvis klubben taper mot Ole Gunnar Solskjær & Co. Foto: NTB Scanpix
OVERLEVER: Celtic-ekspertene tror Ronny Deila overlever hvis klubben taper mot Ole Gunnar Solskjær & Co. Foto: NTB ScanpixVis mer

For mange kan det virke som Ronny Deila er ferdig uten seier over Molde og Ole Gunnar Solskjær. - Nei, mener Celtic-kjennere.

Mathew Lindsay, Liam McLeod og Ronnie Esplin har sett langt over 1000 Celtic-kamper som reportere og kommentatorer opp gjennom årene.

De peiler temperaturen godt i Glasgow. Ifølge dem får ikke Deila fyken selv om Molde skulle stilne et vel halvfullt Celtic Park torsdag.

Slik analyserer de tre situasjonen for manager Deila, som nylig ble kåret til månedens manager i Skottland:

Trygg Mathew Lindsay, Herald and Times:

- Jeg er helt sikker på at Deila overlever selv om Celtic taper eller spiller uavgjort. Men om laget taper klart og spiller svakt, vil presset på Deila øke radikalt. Jeg tror en avgjørelse om hans framtid vil bli tatt etter gruppespillet. Dersom spillet er OK, er jeg sikker på at han fortsetter selv om Celtic slås ut, sier Lindsay til NTB.

Liam McLeod, BBC:

- Jeg tror han får fortsette uansett resultat mot Molde. Dersom laget ikke går videre fra gruppen, må Celtic-styret likevel vurdere situasjonen nøye. Klubben har ikke råd til å bomme på mesterligainntektene tre sesonger på rad. Skulle det skje, vil det betyr cirka 750 millioner kroner i tapte inntekter på mesterliga under Deila.

Ronnie Esplin, Press Association:

- Jeg var lenge av den oppfatningen at Deila ville få en ny sjanse i mesterligaen selv med en bom i europaligaen denne sesongen. Det gjør jeg ikke lenger med samme overbevisning. Han har bare vunnet åtte av 23 kamper i Europa siden han kom til Skottland. Denne kampen mot Molde er nok den viktigste av alle Deila har hatt i Celtic. Rangers er borte i Skottland, og det gjør at statusen ved å vinne titler på hjemmebane ikke er i nærheten av før.

Drøm Deila leder serien klart allerede og er med i begge nasjonale cuper. Det kan fort ende i en titteltrippel for Deila.

Telemarkingen selv virker rolig før en ny «skjebnekamp».

- Dette er ikke noe nytt. Presset er så stort her borte. Man må vinne nesten hver kamp. Jeg har en drøm om å få til noe stort i denne klubben, sier Deila.

Med seier er Molde så godt som klar for cupspillet. Celtic kan ikke koste på seg å tape flere poeng.

Ajax og Fenerbahçe er de to andre lagene i gruppen. De møtes torsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram