Celtic feiret seriegull med 6-0-seier

Første ligatittelen på fire år.

VERDIG UTROPSTEGN: Gary Cooper var en av Celtic-spillerne som scoret under ligagullfesten mot Kilmarnock.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne
VERDIG UTROPSTEGN: Gary Cooper var en av Celtic-spillerne som scoret under ligagullfesten mot Kilmarnock.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell CheyneVis mer

Celtic trengte kun ett poeng for å innkassere sitt første ligagull på fire år, men Glasgow-laget valgte like godt å slå Kilmarnock 6-0 på bortebane lørdag.

Krisen hos erkerival Rangers, som er trukket 10 poeng, har bidratt til at Celtic kan juble for sitt 43. ligagull fem runder før slutt. Bortefansen fikk en verdig feiring med målshow og seksmålsseier søndag.

Det hadde de neppe trodd for fem måneder siden. Da lå Celtic 15 poeng bak ligaleder Rangers, riktig nok med to kamper til gode. Men en smått utrolig formutvikling og katastrofen i Rangers har snudd opp ned på den skotske ligaen

Lykkelig Lennon
Klubben som sliter tungt økonomisk har vunnet de tre forrige seriemesterskapene fra 2009 til 2011. Før det vant Celtic tre år på rad. Den tidligere midtbaneterrieren Neil Lennon kunne smile for sin første tittel som manager.

- Det er det største øyeblikket i min trenerkarriere. Det blir ikke stort bedre enn dette. Du kunne se det helt fra avspark at guttene virkelig ville dette. Jeg er stolt og glad. I dag gjorde vi det med stil, sa en entusiastisk Lennon.

Norske Thomas Rogne var også blant dem som kunne slippe jubelen løs lørdag. Midtstopperen var ikke på banen mot Kilmarnock, men har vært svært delaktig i Celtics suksessesong.

Overlegne
Kampen startet oppskriftsmessig for gjestene, som tok ledelsen ved Charlie Mulgrew etter sju minutters spill. Midtstopperkollega Glenn Loovens doblet ledelsen ni minutter senere, mens Mulgrew scoret Celtics tredje «forsvarsmål» i det 35. minutt.

- Vi gir dem all ære, de er verdige vinnere. Vi hadde ikke styrke eller karakter til å takle et lag som spilte for ligagull i dag, sa Kilmarnock-manager Kenny Shiels.

Gary Hooper la på til 4-0 like før pause. Etter 87 minutter vartet Joe Ledley opp med en lekker chip til 5-0, mens Hooper fikk runde av det hele til 6-0 like før slutt.

(NTB)