- Celtic går i riktig retning

Ronny Deila er trygg på at oppturen fortsetter.

FORNØYD: Ronny Deila er fornøyd med den siste tidas utvikling i Celtic. I går slo de bunnlaget Ross County hele 5-0 på bortebane. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix
FORNØYD: Ronny Deila er fornøyd med den siste tidas utvikling i Celtic. I går slo de bunnlaget Ross County hele 5-0 på bortebane. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Ronny Deila legger ikke skjul på at han begynner å se tegn til at Celtic begynner å nærmeste seg det spillet han ønsker at laget skal stå for.

- Jo, jeg ser noen tegn på at vi nærmer oss det jeg jobber med å få til, sa den norske treneren etter at bunnlaget Ross County var knust med 5-0 lørdag. Allerede etter 35 minutter i første omgang ledet Celtic 4-0 og hadde avgjort kampen.

Nøkkelspillere tilbake - Det spillet jeg ønsker meg ser jeg periodevis. Nå blir jobben å få det innført mer permanent, sier Deila som mener det har hjulpet på at flere av nøkkelspillerne er tilbake for fullt igjen etter skader.

- Vi setter høyere og høyere standarder i spillet vårt, og særlig førsteomgangen mot Ross Country var god. Da fikk vi vist hva det bor i dette laget. Dersom vi hadde klart å holde trykket bedre etter pause, kunne det blitt mange flere mål, mente Deila etter kampen.

Bak resultatene - Det er klart resultatene betyr alt i fotball, men noen ganger er det også viktig å ha evnen til å se bak resultatene. I kampen mot Hamilton som vi tapte før den internasjonale pausen, hadde vi kanskje 12 sjanser, men klarte ikke å score en eneste gang. I kampen mot Ross County spilte vi oss kanskje til ti sjanser, men scoret på fire av dem før pause. Så stor forskjell kan det være, sier Deila.

- Det er ingen tvil om at vi er på rett vei, og jeg føler meg trygg på at det kommer til å fortsette slik i ukene og kampene som kommer, mener Deila.

- Vi holder trykket oppe og trener knallhardt hver dag. Det gjelder å legge 100 prosent innsats i alt vi gjør, og det mener jeg spillerne og vi som er i støtteapparatet klarer, sier nordmannen og treneren for det regjerende mesterlaget i Skottland. Han begynner å bli fornøyd med prestasjonene.

Har troen Ronny Deila har måtte tåle mye kritikk etter at han kom til Celtic og Skottland, men han har hele tiden påstått at han ikke har mistet troen på at det kommer til å gå bra til slutt.

- Jeg tror på ideene mine og jeg vet det kommer til å gå bra, men alle må jobbe og dra lasset i den samme retningen, sier Deila.

- Det går bedre og bedre nå i hver eneste kamp. Særlig har spillerne vært gode de første 45 minuttene, og det er vel bare et spørsmål før vi holder hele kampen, mener Deila.

Seks poeng bak Fortsatt er det Hamilton som leder i skotsk fotball. Det skiller seks poeng mellom lederlaget og Ronny Deilas Celtic, men Deila har troen på at dette kommer til å snu, og han tror det snur raskere enn de fleste tror.

Etter 5-0 seieren over Ross Country er det også flere av tilhengerne som virkelig begynner å få tilbake tiltroen til laget og den norske treneren.

(NTB)