Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Celtic har funnet flyten: - Vi har fortsatt mye å gå på

- Jeg ser utrolig mye potensial her, sier Deila.

MER Å GÅ PÅ: Etter en litt trøblete sesongstart, topper Celtic tabellen i Skottland, men manager Ronny Deila sier klubben har langt å gå før potensialet er nådd. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
MER Å GÅ PÅ: Etter en litt trøblete sesongstart, topper Celtic tabellen i Skottland, men manager Ronny Deila sier klubben har langt å gå før potensialet er nådd. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Etter en litt trøblete sesongstart, topper Celtic tabellen i Skottland, men manager Ronny Deila sier klubben har langt å gå før potensialet er nådd.

Etter 17 kamper topper Deilas menn tabellen med 38 poeng, fire foran Dundee United og Aberdeen.

På grunn av Celtics svake sesongstart, er tabellen jevnere enn vanlig i Skottland, men den siste tiden har Deila fått mer sving på sakene. Forrige kamp endte riktignok med tap for Dundee United, men før det hadde laget åtte seirer på rad i serien.

- Resultatene har vært gode, men jeg ser utrolig mye potensial her. Vi er på vei mot noe. Vi holder på ballen, vi presser og kontrollerer kamper. Det handler om å omgjøre det til flere sjanser, sier han ifølge klubbens nettsted.

Lørdag spiller klubben mot bunnlaget Ross County, og der er bare seier godt nok.

- Enorm klubb Det var overraskende for mange at Deila fikk jobben som Celtics manager, og kritikerne har vært mange. Nå har derimot nordmannen arbeidsro, og han jobber ennå med å få spillerne til å opptre som han ønsker på banen.

- Det vanskeligste i fotball er å angripe. Alle kan forsvare seg, men hvis du vil ha suksess, må du angripe på en god måte. Det er det vanskeligste. Det jobber vi med hver dag, og jeg ser stadige forbedringer, sier han.

I erkerival Rangers' fravær, er Celtic Skottlands suverent største klubb. Ingen andre er i nærheten av å ha deres ressurser.

- Klubben er enorm, har mange gode spillere og en flott stab. Alt vi trenger for å bli bedre er energien til å lære og gå framover. Det må man, hvis målene skal nås, sier han.

Tar ingenting for gitt I Skottland har alltid Celtic og byrival Rangers dominert. Det siste laget som vant ligaen utenom de to, var Aberdeen i 1985. Likevel tar Deila ingenting for gitt.

- Det kommer til å bli en tøff sesong, og det er fortsatt mange kamper igjen å spille. Dundee United, Aberdeen og Inverness er alle gode lag, og de kommer til å kjempe om gullet med oss. Alle har hatt sine øyeblikk, og for tiden er det Aberdeen som spiller bra. Vi må forberede oss godt til alle kamper, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media