Celtic inntok tabelltoppen: - Jeg er veldig stolt av guttene

Stefan Johansen nok en gang på scoringslisten.

PÅ TABELLTOPP: Celtic og trener Ronny Deila inntok i dag tabelltoppen etter seier mot Aberdeen. Stefan Johansen tegnet seg på scoringslista.
Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix
PÅ TABELLTOPP: Celtic og trener Ronny Deila inntok i dag tabelltoppen etter seier mot Aberdeen. Stefan Johansen tegnet seg på scoringslista. Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpixVis mer

Celtic hadde i perioder store problemer borte mot Aberdeen, men Stefan Johansen og Virgil van Djik sørget for 2-1-seier, og Ronny Deilas lag er omsider på tabelltopp.

Johansen scoret utligningsmålet og tok hjørnesparket som førte til vinnermålet på overtid. Glasgow-lagets seier i Aberdeen førte Celtic til toppen av tabellen før første gang under Deilas ledelse. Nordmannen har virkelig fått fart på karrieren i Skottland etter en trå start.

- Jeg er så veldig stolt av guttene. Vi har hatt veldig mange kamper på en kort tid, og jeg sa til dem at så lenge de fikk noe ut av kampen ville jeg være fornøyd. Måten de gjorde dette var utrolig, sa Deila.

- Det er dette jeg mener når jeg snakker om lagånd og å stå sammen. Vi må ta med oss dette inn i resten av sesongen.

Det så til tider tungt ut for Celtic, som slet med å henge med aggressive Aberdeen-spillere. Hjemmelaget så ut til å ha et sterkt ønske om seier.

Vertene tok fortjent ledelsen etter 27 minutter. Hjemmelaget fikk flere muligheter til å score, men blokkeringer og gode redninger av Lukasz Zaluska hindret scoring helt til Adam Rooney fikk kranglet ballen i nettmaskene.

Johansen utlignet
Deilas mannskap hevet seg etter scoringen, og elleve minutter senere utlignet Johansen. Den tidligere Strømsgodset-spilleren kom på et fint løp inn i 16-meteren og fikk en touch på ballen før han fikk vippet den over keeper Scott Brown.

Det var den norske landslagsspillerens fjerde mål for sesongen. To av dem har kommet i serien og to i europaligaen.

Aberdeen-manager Derek McInnes hadde innvendinger mot begge Celtic-målene søndag.

- Vi skulle hatt frispark midt på banen før 1-1-målet, og det var ikke en av våre som spilte ballen ut da de fikk corneren de avgjorde på, sa han.

Tok ledelsen med ti mann I annen omgang bølget det fram og tilbake. Celtic hadde på ingen måte kontroll på kampen, og fryktet tap da kaptein Scott Brown (navnebror av Aberdeen-keeperen) pådro seg sitt annet gule kort med ti minutter igjen.

I stedet var det Celtic som stakk av med seieren. På en corner fra Johansen stanget midtstopper Virgil van Djik den regjerende skotske seriemesteren i ledelsen, til stor glede for Deila på sidelinjen.

Celtic troner dermed øverst i den skotske eliteserien med 26 poeng, like mange som Inverness på 2.-plass, men med klart bedre målforskjell og en kamp mindre spilt.

(NTB)