CELTIC-SJEF:  Ronny Deila. FOTO: NTB SCANPIX
CELTIC-SJEF: Ronny Deila. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Celtic kan ta et langt steg mot ligatittelen

Imponerende rekke.

Celtic nærmer seg den skotske ligatittelen for fjerde gang på rad. Onsdag tar Ronny Deilas mannskap imot niendeplasserte Kilmarnock-lag.

På tabellen har Celtic fem poengs ledelse ned til nærmeste utfordrer Aberdeen. De grønne og hvite har i tillegg én kamp til gode. Med kun åtte kamper igjen kan en seier mot Kilmarnock derfor ta Celtic langt på vei i kampen om ligatittelen.

Det skotske laget har spilt imponerende siden nyttår med kun fem poeng tapt. En stor del av æren for poengsankingen tilegnes forsvarsarbeidet.

På de 14 siste kampene har det kun blitt tre baklengsmål. I løpet av hele sesongen har de sluppet inn 15 mål.

Jason Denayer, som er på lån fra Manchester City, har stått fram som den kanskje viktigste brikken i Celtic-forsvaret. Midtstopperen ble nylig belønnet med sin første kamp for Belgias landskamp.

Han er imidlertid klar på at tålmodighet må til når Kilmarnock kommer på besøk. I helgens 1-2-tap mot Aberdeen ga de serietoeren kamp til døra på eget gress.

- Det kommer til å bli som de fleste andre lag vi spiller mot i Skottland. Kilmarnock kommer til å legge seg bakpå, forsøke å gjøre oss frustrerte og kontre. Brorparten av lagene spiller slik, og noen ganger kan det være vanskelig når motstanderen har alle i forsvar. Men det er noe vi må takle, sier Denayer. (NTB)