Celtic-kapteinen tror laget kan snu på rugbybane

Får ikke spille mot Legia Warszawa hjemme i Glasgow.

NORSK DUELL: Henning Berg tok første stikk mot Ronny Deila i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Leszek Szymañski / NTB Scanpix
NORSK DUELL: Henning Berg tok første stikk mot Ronny Deila i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Leszek Szymañski / NTB ScanpixVis mer

Selv om Celtic ikke får spille returkampen mot Legia Warszawa på eget stadion, tror lagkaptein Scott Brown at hjemmepublikummet kan løfte laget videre mot mesterligaen.

Å snu 1-4 til seier over Henning Bergs polske mannskap blir vanskelig, men Celtic-spillerne gjør et forsøk på rugbybanen Murrayfield utenfor Edinburgh onsdag.

Det skjer uten kapteinen Brown på gresset. Han er skadd og skal sammen med fansen forsøke å synge og rope laget til en sensasjonell snuoperasjon.

- Det blir en stor kamp på Murrayfield. Fansen vil komme i tusentall, og det kommer definitivt til å hjelpe oss. Det blir vanskelig siden vi trenger tre mål, men jeg tror vi kan klare det, sier Brown.

- Alle vet at det var et skuffende resultat (i Polen). Det var tøft å takle, men vi har en sjanse til å rette det opp. Jeg er sikker på at vi klarer det, legger midtbanemannen til.

Tøft for Deila Det er ventet hele 65.000 tilskuere til onsdagens dyst i mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde. Vinneren går til omspill om en plass i gruppespillet.

Ronny Deila og Celtic levnes små sjanser, men Brown har troen på at den norske manageren kan snu situasjonen.

- Spillerne må beholde positiviteten. Det er alltid vanskelig etter et nederlag som sist, men guttene har jobbet hardt, de har lyttet til manageren og sett på videoer. Forhåpentlig blir det en flott kamp og et flott resultat, sier kapteinen.

Vendte i fjor Celtic-spillerne trenger ikke å gå langt tilbake i tid for å hente inspirasjon før Legia-kampen. I fjor høst var laget nemlig i en lignende situasjon og hadde kniven på strupen etter 0-2-tap borte for kasakhstanske Sjakhter Karaganda i 4. kvalrunde.

HAR TRUA: Scott Brown. Foto: Reuters/NTB Scanpix
HAR TRUA: Scott Brown. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Da maktet skottene - godt støttet av hjemmepublikummet - å vinne 3-0, akkurat slik de trenger å gjøre mot Legia.

- Sjakhter-kampen sist sesong var stor for oss. Vi scoret tre mål, og det må vi gjøre igjen denne uken. Fansen var fantastisk i kampen mot KR Reykjavik, og jeg er sikker på at de skaper en strålende atmosfære på Murrayfield onsdag, sier Brown.

(NTB)