MARATON: Celtic-trener Ronny Deila innrømmer at han aldri tidligere har opplevd tettere kampprogram enn det laget hans står overfor de neste ukene. Foto: AP Photo/PA, Jeff Holmes
MARATON: Celtic-trener Ronny Deila innrømmer at han aldri tidligere har opplevd tettere kampprogram enn det laget hans står overfor de neste ukene. Foto: AP Photo/PA, Jeff HolmesVis mer

Celtic klar for maraton: - Har ikke opplevd noe lignende

Tett kampprogram.

Celtic-trener Ronny Deila innrømmer at han aldri tidligere har opplevd tettere kampprogram enn det laget hans står overfor de neste ukene.

Telemarkingen kan bli historisk dersom han fører den skotske storklubben til tre titler denne sesongen. Så langt er én i boks. Dundee United ble slått i den skotske ligacupfinalen i forrige måned.

Nå gjenstår det å sikre seg de to siste. 2-0-seieren over St. Mirren fredag, samt at serietoer Aberdeen måtte nøye seg med 0-0 mot Partick Thistle dagen derpå, gjør at Celtic nærmer seg å ha ligagullet i lomma. Sju poeng skiller nå ned til Aberdeen, i tillegg til at Deilas menn har én kamp til gode.

Stefan Johansen & co. kan samtidig ikke hvile på laurbærene. De neste ukene kommer kampene som perler på en snor. De neste 17 dagene skal Celtic gjennom ikke mindre enn fem kamper.

Ny opplevelse Ronny Deila innrømmer gjerne at det tette kampprogrammet er krevende. På spørsmål om han har opplevd lignende tidligere, svarer 39-åringen:

- Nei, ikke i nærheten.

- Dette er en ny opplevelse for meg. Jeg vet ikke om det er det for alle spillerne, men kanskje for noen, fortsetter Deila til den skotske storavisen Glasgow Evening Times.

Telemarkingen velger samtidig å ikke bruke krefter på de negative sidene ved klubbens kampmaraton.

- Det positive ved å måtte spille så mange kamper på denne tidspunktet av sesongen, er at vi fortsatt er med i alle turneringer. Det er akkurat det vi ønsker, sier han.

Serien deles Onsdag kan Celtic ta et nytt skritt mot ligagull med seier hjemme mot Partick Thistle. Serietoer Aberdeen skal på sin side ut mot Inverness.

Deilas trenger fem seirer på sine åtte siste ligakamper for å sikre ligagullet. Det bør ikke være noe problem for laget som kun har tapt fire kamper så langt denne sesongen.

Etter 33 serierunder deles for øvrig den skotske toppserien i to deler. I de fem siste serierundene møtes de seks topplagene, mens de seks bunnlagene kjemper innbyrdes om å unngå nedrykk.

Ved siden av de kommende ligakampene skal Celtic ut i semifinalen i den skotske FA-cupen. Den spilles søndag 19. april mot Inverness.

(NTB)