JUBEL: Celtic kunne juble etter scoring fra James Forrest i andre omgang. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
JUBEL: Celtic kunne juble etter scoring fra James Forrest i andre omgang. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Champions League-kvalik

Celtic knuste RBKs mesterliga-drøm

Celtic sørget for kampens eneste mål.

  • Rosenborg-Celtic 0-1 (0-0) 0-1 sammenlagt.

(Dagbladet): Etter 0-0 oppgjøret borte på Celtic Park for en uke siden, var det alt å vinne for Rosenborg og Celtic. Dessverre for trønderne, ble skottene for sterke.

- Det er ganske jævlig. I første omgang blir vi litt defensive, i andre omgang får vi kampen mer i vårt spor. Så får han (Forrest) det drømmetreffet, fortalte Birger Meling til Viasat etter kampen.

Meling var nærmest på da Celtic skåret kveldens eneste mål.

Tålmodighetsprøve

Kampen som begge lag måtte vinne, startet i et forrykende tempo. Begge lag knivet om posisjonene, men fra start klarte verken Rosenborg eller Celtic å ta kontrollen.

Nærmest å åpne målkontoen var Celtic. Etter 20. minutter spilt, på et frispark fra Tierney, fikk Sviatchenko hodet på ballen og sendte den i retning RBK-buret. Heldigvis for trønderne sto Nicklas Bendtner på streken og fikk klarert.

KLASSEREDNING: Andre Hansen vartet opp med en sterk redning i første omgang, men det holdt ikke for trønderne.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
KLASSEREDNING: Andre Hansen vartet opp med en sterk redning i første omgang, men det holdt ikke for trønderne. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Noen minutter seinere vartet RBK sin sisteskanse opp med en feberredning. På et innlegg fra Tierney fikk Forrest foten på ballen og styrt den på mål.

En våken André Hansen var med på notene og fikk lempet den over tverrliggeren.

På tampen av omgangen ble Rosenborg liggende lavt. Til tross for å ha tapt litt av kontrollen på kampen, viste Bendtner prov på gammel magi.

To minutter på overtid steg han høyest til værs på et innlegg fra de Lanley, men han fikk ikke nok kraft bak headingen, som endte opp som keepermat.

Ut i hundre

Det terrenget Rosenborg mistet mot slutten av første omgang, gjenvant de i starten av andre omgang.

For det gnistret av Trønderne like etter pause. Først på skudd fra Erik De Lanlay som så vidt gikk utenfor stolpen, og så med en herlig tunnel innenfor skottenes 16-meter fra Jevtovic. Dog ble det ingen uttelling.

Rosenborg fortsatte presset, men etter som klokka tikket videre, gjenvant Celtic fotfeste.

Kanonkule

Begge lag kom til store sjanser, men det kunne virke som historien fra første omgang var i ferd med å gjenta seg.

Så, nesten ut av det blå fikk Celtic sitt mål.

James Forrest fikk ballen innenfor Rosenborg sin 16-meter og fra spiss vinkel dundret han kula opp i tverrliggeren og ned bak André Hansen.

Rosenborg trengte med det to mål for å gå videre, men trønderne fikk ikke uttelling.

Celtic tok kontrollen på kampens siste minutter og sikret med det avansement til playoff. Hvem neste motstander for skottene blir, trekkes førstkommende fredag.