BER FANSEN ROE SEG: Celtic-ikonet John Hartson ber gamleklubbens supportere avslutte heksejakten på dommer Steven McLean etter søndagens cuptabbe. Foto: AP Photo/Bernat Armangue
BER FANSEN ROE SEG: Celtic-ikonet John Hartson ber gamleklubbens supportere avslutte heksejakten på dommer Steven McLean etter søndagens cuptabbe. Foto: AP Photo/Bernat ArmangueVis mer

Celtic-legende ber supportere avslutte heksejakten

Etter cuptabben.

Celtic-ikonet John Hartson ber gamleklubbens supportere avslutte heksejakten på dommer Steven McLean etter søndagens cuptabbe.

Ronny Deila og Celtic fikk drømmen om tre titler denne sesongen knust i FA-cupsemifinalen mot Inverness. Kampen endte med 2-3-tap etter at Glasgow-klubben fikk keeper Craig Gordon utvist tidlig i andre omgang.

I kjølvannet av oppgjøret var det likevel en annen episode som opptok trener Deila og de fleste av klubbens supportere. På tampen av første omgang ropte Celtic på straffe da en heading fra spissen Leigh Griffiths traff hånden til Inverness-spiller Josh Meekings. Verken assistentdommeren bak mål eller hoveddommeren reagerte.

TV-bildene viste at det åpenbart burde vært dømt. I så fall ville Meekings også blitt utvist.

Har skjedd før Etter kampen la ikke Celtic-trener Ronny Deila skjul på at han var oppgitt.

- Jeg tror ikke jeg behøver å si så mye om straffesituasjonen. Jeg tror alle så hva som skjedde der, sa telemarkingen.

I dagene som har gått siden cupsemifinalen har frustrasjonen rådet både blant spillere og fans i Celtic. Nå ber klubblegenden John Hartson de involverte om å ta til fornuften.

- Slikt som dette har skjedd i årevis. (Dommer) Hugh Dallas fikk en mynt kastet i hodet på seg, så folk har alltid reagert voldsomt når viktige avgjørelser har gått imot Celtic, sier den tidligere walisiske landslagsspilleren til Glasgow Evening Times.

- Men folk må beholde en viss grad av ro. Jeg tror dommeren forsøkte å gjøre jobben sin, og at han rett og slett bommet på avgjørelsen, tilføyer han.

- Hadde skreket selv Hartson mener Celtic-fansen må forsøke å se situasjonen fra kampleder McLeans side.

- Han unnlot ikke å gi straffe med vilje, han så åpenbart ikke handsen. Hadde han gjort det, hadde han blåst, sier den gamle måltyven.

- At dommere bommer på avgjørende avgjørelser, har skjedd gjennom alle tider. Thierry Henrys hands kostet Irland en plass i VM-sluttspillet. Sånt kommer til å skje igjen, fortsetter han.

Mannen med over 100 mål for Celtic forstår frustrasjonen til folk i Celtic-miljøet.

- De reagerer på denne måten som følge av alt snakket om en trippel. De er sinte og med god grunn. Men jeg ser ikke hva slags hensikt det tjener, sier Hartson.

- Alt gikk mot Celtic den dagen. Hadde jeg vært på banen, hadde jeg skreket stygge ord i ørene på dommeren, men det var jeg ikke, sier han.

(NTB)