Celtic-legende i strupen på Deila: - Han gjør alt feil

Langer ut mot lederstilen.

 DÅRLIG START:  Under Ronny Deilas ledelse har Celtic gjort sin dårligste start i den skotske ligaen på femten år. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG START: Under Ronny Deilas ledelse har Celtic gjort sin dårligste start i den skotske ligaen på femten år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den tidligere Celtic-spilleren Chris Sutton mener Ronny Deila gjør «alt» feil.

Søndagens 0-1-tap mot Hamilton la ytterligere press på Deila, som med sitt mannskap nå er på 6.-plass i den skotske serien.

Sutton har flere år bak seg i Celtic, og i sin spalte i Daily Record langer han ut mot Deilas lederstil.

- Latterlig - Å komme ut og si at han ikke var bekymret og at de gjorde fremgang, var helt latterlig, skriver Sutton.

- De har mistet ti poeng på åtte kamper denne sesongen, så manageren kan ikke komme etter kampen og si at han ikke er bekymret. Han bør være bekymret.

Sutton mener at nordmannen er i ferd med å «miste garderoben», og han peker på at kaptein Scott Brown kom med en helt annen versjon etter tapet mot Hamilton.

- Vi får det ikke til som lag og som individer. Vi venter bare på at en som Kris (Commons) skal score et praktmål fra 30 meter, men det skjer ikke hver uke, sa Celtic-kapteinen etter kampen.

- Ikke godt nok - Kommentarene fra Brown er helt motsatte av hva sjefen sa, og jeg mistenker at noen i garderoben tviler på noe av det Deila sier, forteller den tidligere angriperen.

Før tapet mot Hamilton, sto Deilas gutter med sju kamper på rad uten tap. Det sier litt om det massive presset som ligger på den tidligere Strømsgodset-treneren i Skottland.

 MÅLTYV:  Chris Sutton spilte i Celtic mellom 2000-2006 og scoret 63 mål på 130 kamper. Her har han nettopp senker erkerival Rangers på overtid. Foto: NTB Scanpix
MÅLTYV: Chris Sutton spilte i Celtic mellom 2000-2006 og scoret 63 mål på 130 kamper. Her har han nettopp senker erkerival Rangers på overtid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sutton mener likevel at jobben han gjør ikke er god nok.

- Måten Celtic har spilt på i den hjemlige serien i år er ikke godt nok. De har de klart største ressursene, den beste troppen og bør gjøre det mye bedre, skriver Sutton.

Neste kamp for Celtic er borte mot Ross County lørdag 18. oktober. Deretter venter Astra i europaligaen fem dager senere.

(NTB)