DEILA-ASSISTENT? John Collins i kamp for Skottland mot Norge og tidligere Celtic-spiller Vidar Riseth. Collins er aktuell som assistentmanager under Ronny Deila i Celtic, ifølge en skotsk avis. Foto: Francois Guillot, EPA / AFP / NTB Scanpix
DEILA-ASSISTENT? John Collins i kamp for Skottland mot Norge og tidligere Celtic-spiller Vidar Riseth. Collins er aktuell som assistentmanager under Ronny Deila i Celtic, ifølge en skotsk avis. Foto: Francois Guillot, EPA / AFP / NTB ScanpixVis mer

Celtic-legende lanseres som Deila-assistent

John Collins.

Det ser ut til at avtale om kompensasjon er det eneste som mangler før Strømsgodset slipper Ronny Deila til Celtic.

Ifølge avisen Evening Times får Deila med seg tidligere Celtic-spiller John Collins (46) som assistent på Celtic Park.

Deila har kontrakt med Strømsgodset til 2016, men drammenserne setter seg neppe veldig på bakbeina.

Celtic trenger ny manager etter at Neil Lennon ga seg nylig. 38 år gamle Deila kan ifølge Evening Times ble presentert som Celtic-trener i løpet av 24 timer.

- Alt dette er spekulasjoner. Jeg har alltid sagt at jeg har en drøm om å komme utenlands, men det er ikke det første jeg tenker på i dag, for å være helt ærlig, sa Deila etter onsdagens 2-4-tap i cupen mot Tromsdalen.

Collins spilte hele 221 kamper for Celtic på 1990-tallet. Han spilte senere for Monaco, Everton og Fulham. Han har tidligere trent Hibernian og belgiske Charleroi.

Deila har ledet SIF til både topps både i serie og cup.

(NTB)