STØTTES: Celtic-trener Ronny Deila hevder laget hans er 500 prosent bedre forberedt til mesterligakvalifiseringen sammenlignet med i fjor. Det støtter Chris Sutton. Foto: Danny Lawson/PA via AP
STØTTES: Celtic-trener Ronny Deila hevder laget hans er 500 prosent bedre forberedt til mesterligakvalifiseringen sammenlignet med i fjor. Det støtter Chris Sutton. Foto: Danny Lawson/PA via APVis mer

Celtic-legende med Deila-støtte

- 500 prosent bedre forberedt til CL-kvalifiseringen.

Celtic-trener Ronny Deila hevder laget hans er 500 prosent bedre forberedt til mesterligakvalifiseringen sammenlignet med i fjor. Det støtter Chris Sutton.

Den tidligere Celtic-måltyven har sin egen spalte i storavisen Daily Record. Lørdag bruker han spalteplass på å gi gamleklubbens norske trener et realt klapp på skuldra foran oppkjøringen til en ny sesong.

Celtic-sjefens offensive holdning foran den viktige mesterligakvalifiseringen liker Sutton godt. At Deilas mannskap er langt bedre forberedt foran årets kvalifisering, er han hundre prosent enig i.

- Jeg må være ærlig talt si at jeg er enig med ham, selv om man må være forsiktig fordi disse kvalifiseringene kan skape trøbbel for deg, skriver Sutton.

Fant balansen At Celtic har et langt mer samspilt lag denne gangen, er én ting. Sutton peker like godt på Deila selv som en viktig faktor.

- Du kan for eksempel si at Celtic er hundre prosent bedre forberedt med tanke på treneren selv. For 12 måneder siden gikk Ronny inn i det ukjente. Han kjente ikke spillerne, han kjente ikke klubben og han visste ikke hvordan folk jobbet sammen, påpeker han.

- Samtidig med at han forsøkte å finne seg til rette i jobben, ble han kastet inn i en kvalifisering som måtte bli en motbakke. Det viste seg å være rett. Han var ikke klar for det, tilføyer mannen med 130 ligakamper for Celtic i perioden 2000 til 2006.

Nå er situasjonen en helt annen.

- Man kan lett si at spillerne er hundre prosent bedre forberedt denne gangen. Nå kjenner de treneren sin, skriver Sutton.

Bedre spillerstall I fjorårets mesterligakvalifisering ble det exit i den avgjørende runden mot slovenske Maribor. Før det hadde Celtic blitt utspilt av Henning Bergs Legia Warszawa (to tap i dobbeltkamp), for så å bli reddet av en administrativ feil i Legia.

Islandske Stjarnan er Celtics første motstander i kvalifiseringen til høstens mesterliga. Den trekningen har trener Deila sagt seg mer enn fornøyd med.

Sutton mener telemarkingen har en langt bedre spillerstall å jobbe med enn for ett år siden.

- Mange av de samme spillerne er selvfølgelig der, men det har kommet nøkkelforsterkninger på viktige deler av banen, skriver han.

Sutton våger likevel ikke love avansement til mesterligaen.

- Du kan ikke si sikkert at Deila og hans mannskap vil kvalifisere seg, men du kan si med hundre prosent sikkerhet at de har langt bedre forutsetninger for å gjøre jobben enn for ett år siden. La oss håpe de klarer det, avslutter han.

(NTB)