ALL GRUNN TIL Å JUBLE: Leigh Griffiths blir gratulert av lagkameratene etter sitt andre for kvelden. Noen minutter senere hadde han scoret ett til i 4-1-seieren over Kilmarnock.Foto: Action Images / Graham Stuart Livepic / NTB Scanpix
ALL GRUNN TIL Å JUBLE: Leigh Griffiths blir gratulert av lagkameratene etter sitt andre for kvelden. Noen minutter senere hadde han scoret ett til i 4-1-seieren over Kilmarnock.Foto: Action Images / Graham Stuart Livepic / NTB ScanpixVis mer

Celtic nærmer seg ligaseier etter storseier

Reserven avgjorde.

Celtic havnet bakpå, men hadde full kontroll på Kilmarnock mot slutten. Det ble 4-1-seier hjemme etter Leigh Griffiths-show.

- Han spilte meget bra i kveld. Han har hatt stor framgang og blir stadig bedre som en 24-timersutøver. Du kan være irritert over å bli satt på benken, men den eneste måten å komme tilbake på er å spille godt. Det gjorde Leigh, sa manager Ronny Deila om den store helten.

Deila har ledet Celtic i 54 kamper siden han overtok i fjor sommer. De har gitt 35 seirer, ni uavgjorte og ti tap. Med seieren i den utsatte kampen onsdag har laget åtte poengs luke på tabelltopp i skotsk eliteserie.

- Dersom vi har åtte poengs ledelse også med fem kamper igjen, har vi en veldig god sjanse (til å ta seriegullet), sa Deila.

Onsdag var hjemmelaget fullstendig førende gjennom hele kampen. Kilmarnock tok ledelsen på sin første avslutning på mål. Det skjedde etter 50 minutter. Darryl Westlakes skudd gikk via en Celtic-forsvarer og inn.

Kris Commons utlignet til 1-1 før reserven Griffiths headet inn 2-1. Han hadde bare vært på banen i tre-fire minutter før scoringen.

Samme mann feide så inn 3-1 med et knallhardt skudd. Men det var ikke slutt med det. Griffiths fullførte et ekte hattrick på 20 minutter

Celtic vant ligacupen i vinter og leder serien soleklart. Laget er også klar for semifinale i FA-cupen.

Deila kan bli den fjerde manageren i historien som leder klubben til en nasjonal trippel.

(NTB)

Stefan Johansen spilte 80 minutter for Celtic og rakk å misbruke en kjempesjanse i 2. omgang. (©NTB)