TAP: Ronny Deilas Celtic tapte 1-2 for serietoer Aberdeen. Foto: Reuters / Graham Stuart / NTB Scanpix
TAP: Ronny Deilas Celtic tapte 1-2 for serietoer Aberdeen. Foto: Reuters / Graham Stuart / NTB ScanpixVis mer

Celtic og Deila gikk på smell mot serietoeren

Serieledelsen knappet inn til tre poeng.

Ronny Deilas Celtic tapte 1-2 for serietoer Aberdeen i skotsk eliteserie onsdag kveld. Dermed er serieledelsen knappet inn til tre poeng.

Det er tøffe dager for den norske treneren. Laget hans har gått på to strake tap. I helgen røk laget ut i semifinalen i den skotske ligacupen for Ross County. Med onsdagens tap for Aberdeen er det blitt ny spenning i kampen om seriemesterskapet i Skottland.

Hjemmelaget gikk i ledelsen etter drøye halvtimen. Jonathan Hayes fikk fulltreff fra rundt 19 meter og ballen duppet inn bak Celtic-målvakt Craig Gordon.

Etter 38 minutter var Simon Church framme og doblet ledelsen med sin heading i mål fra kort hold.

Ifølge Daily Records gikk Deila gikk inn i spillertunnelen til pause og så ut som han hadde sett et spøkelse.

Gjestene skapte ikke særlig i 1. omgang, men i annen omgang fant Scott Brown lagkamerat Leigh Griffiths inne i feltet, men headingen gikk like over. Noe særlig flere sjanser kom ikke serielederen til foran vertenes mål, før to minutter på overtid. Da reduserte Griffiths til 1-2, men det var ikke nok til å sikre poeng.

Åtte minutter før slutt falt en Aberdeen-spiller over ende innenfor 16-meter på vei igjennom. Spillerne ropte på straffe, men Celtic slapp unna med skrekken.

Stefan Johansen var ikke med i Celtics tropp.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram