Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Celtic og Deila gikk på smell mot serietoeren

Serieledelsen knappet inn til tre poeng.

TAP: Ronny Deilas Celtic tapte 1-2 for serietoer Aberdeen. Foto: Reuters / Graham Stuart / NTB Scanpix
TAP: Ronny Deilas Celtic tapte 1-2 for serietoer Aberdeen. Foto: Reuters / Graham Stuart / NTB Scanpix Vis mer

Ronny Deilas Celtic tapte 1-2 for serietoer Aberdeen i skotsk eliteserie onsdag kveld. Dermed er serieledelsen knappet inn til tre poeng.

Det er tøffe dager for den norske treneren. Laget hans har gått på to strake tap. I helgen røk laget ut i semifinalen i den skotske ligacupen for Ross County. Med onsdagens tap for Aberdeen er det blitt ny spenning i kampen om seriemesterskapet i Skottland.

Hjemmelaget gikk i ledelsen etter drøye halvtimen. Jonathan Hayes fikk fulltreff fra rundt 19 meter og ballen duppet inn bak Celtic-målvakt Craig Gordon.

Etter 38 minutter var Simon Church framme og doblet ledelsen med sin heading i mål fra kort hold.

Ifølge Daily Records gikk Deila gikk inn i spillertunnelen til pause og så ut som han hadde sett et spøkelse.

Gjestene skapte ikke særlig i 1. omgang, men i annen omgang fant Scott Brown lagkamerat Leigh Griffiths inne i feltet, men headingen gikk like over. Noe særlig flere sjanser kom ikke serielederen til foran vertenes mål, før to minutter på overtid. Da reduserte Griffiths til 1-2, men det var ikke nok til å sikre poeng.

Åtte minutter før slutt falt en Aberdeen-spiller over ende innenfor 16-meter på vei igjennom. Spillerne ropte på straffe, men Celtic slapp unna med skrekken.

Stefan Johansen var ikke med i Celtics tropp.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram