Celtic og RBK enige

Rosenborg og Celtic er blitt enige om en pris på Harald Brattbakk (29), og RBK har gitt ham et konkret kontraktstilbud. - Det blir en avveiing mellom det sportslige og det økonomiske, sier Brattbakk.

Han regner med at det blir en avklaring i løpet av meget kort tid. Sportsdirektør Rune Bratseth bekrefter at Rosenborg er kommet til enighet med Celtic om prisen for å få den tidligere toppscoreren tilbake til Lerkendal.

- Den biten er grei. Nå venter vi svar på om Brattbakk kan akseptere vårt tilbud, sier Bratseth.

Ansvar

Brattbakk har i hvert fall akseptert at det blir minimalt med førstelagsspill i Celtic så lenge Kenny Dalglish og John Barnes styrer det sportslige i klubben. Derfor stiller han seg nå åpen for alle henvendelser som måtte komme.

- Jeg vil gjerne spille fotball, og jeg har innsett at jeg ikke får gjort det her i Celtic. Derfor er jeg på jakt etter en annen klubb, sier Brattbakk.

- Men det må stemme på alle felter før det eventuelt blir en overgang. Jeg har også et ansvar overfor meg selv og mine nærmeste i forhold til et liv etter fotballen, påpeker Brattbakk.

Arild Berg med

Og ansvaret er først og fremst av økonomisk art. Han vet at et ja til Rosenborg innebærer en betydelig lønnsreduksjon.

- Økonomien er naturligvis en viktig faktor her. Ønsket om å spille fotball er en annen. En tredje faktor er opplevelsen av å bo i utlandet noen år, sier Brattbakk.

Status for spillerstallen til Rosenborg er i øyeblikket denne:

  • Keepersituasjonen avventes.

- Men skjer det noe, så skjer det innen påmeldingsfristen (utgangen av januar) til Champions League, sier Bratseth.

  • Morten Pedersen er definitivt på vei vekk. Trond Sollieds Gent er mest aktuelt for øyeblikket.
  • Lasse Strand og Arne Winsnes leies ut til Byåsen.
  • Ingen foreløpig endring i Ørjan Bergs situasjon. Spiller ut Champions League for RBK.
  • Arild Berg spiller i hvert fall vårsesongen for Bodø/Glimt, men blir med Rosenborg på en to ukers treningsleir på Gran Canaria 7. januar.