DU TROR DET IKKE FØR DU FÅR SE DET: Celtic er videre i Champions League på bekostning av Benfica.Foto: AP Photo/Scott Heppell/ Scanpix
DU TROR DET IKKE FØR DU FÅR SE DET: Celtic er videre i Champions League på bekostning av Benfica.Foto: AP Photo/Scott Heppell/ ScanpixVis mer

Celtic og Rogne videre i Champions League

Messi ut med skade for Barcelona.

Barcelona - Benfica 0-0

Celtic - Spartak Moskva 2-1

(Dagbladet): Utgangspunktet før den avgjørende runden i Champions League gruppe G var enkelt. Barcelona var gruppevinnere, og den av Celtic og Benfica som fikk det beste resultatet var videre til sluttspillet.

Og siden Benfica spilte på bortebane mot Barcelona, en bane ingen portugisiske lag hadde vunnet på på førti år, lå alt til rette for en stor skotsk kveld.

B for Barcelona
Og det begynte så bra for Celtic. Gary Hooper sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare 21 minutter. Benfica var dermed nødt til å vinne på Camp Nou.

Det var et scanario ingen trodde på før kampen i Barcelona.

Men der ville Barca-trener Tito Vilanova det annerledes. Barcelona stilte med nesten rent b-lag og det var Benfica som var det beste laget i førsteomgang.

Klarte ikke score
Portugiserne var alene med keeper Pinto tre ganger, men kom ikke nærmere enn innsiden av stolpen. Og da de heller ikke klarte å score i løpet av det første kvarteret med dominans i andreomgang så det stadig verre ut for det portugisiske sjokket som måtte komme om de ville videre.

Rent bortsett fra at Spartak Moskva også ville ha et ord med i laget.

Ari utlignet Celtic-ledelsen. Dermed ville det også holde med 0-0 for Benfica.

Skotsk jubel
Men da Vilanova byttet inn både Messi og Pique snudde kampen på Camp Nou. Plutselig var det Barcelona som skapte sjansene og Benfica som hadde nok med å forsvare seg.

Og da Kris Commons scoret det magiske 2-1-målet for Celtic fikk skottene betalt for sin heltemodige innsats gjennom hele gruppespillet.

Messi skadd
For selv om Benfica hadde enorme muligheter til å avgjøre på overtid, gikk ingen av forsøkene mellom stengene. Benfica-spillerne ble liggende igjen på gresset på Camp Nou da sluttsignalet gikk.

Men heller ikke Barcelona kan tillate seg å smile, etter den for deres del ubetydelige kampen i kveld. Lionel Messi fikk siste halvtimen på å slette Gerd Müllers legendariske scoringsrekord, men ble kjørt av banen med det som så ut som en stygg kneskade bare minutter før slutt.