Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Celtic-seier til ingen nytte

Celtic hevnet 2-3-tapet for Juventus i Champions League-åpningen, men selv med 4-3-seier blir det ikke mer Champions League for skottene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Celtic var avhengig av at Rosenborg tok poeng fra Porto, men det var få gode meldinger som kom fra Porto. Det skotske mesterlaget må fortsette veien til heder og ære i Europa via UEFA-cupen.

Det begynte også dårlig for hjemmelaget på Celtic Park. Alessandro Del Piero ble ulovlig lagt ned av Joos Valgaeren drøye 20 meter fra mål. Det endte som det ofte gjør, med at Del Piero scoret med et skrudd frispark i krysset.

Fem minutter senere gjorde Valgaeren det godt igjen ved å utligne til 1-1 da han styrte inn en heading på et farlig overlegg fra Lubomir Moravcik

I siste minutt før pause sendte Chris Sutton vertene i ledelsen med 2-1 etter å ha vært høyest på en corner fra Moravciks presise venstrebein.

Del Piero ble byttet ut med David Trezeguet ved pause og det gikk seks minutter før den franske storscoren viste seg fram. En stikker fra Nicola Amoruso ble besørget i mål til 2-2.

Henrik Larsson, forrige sesongs storscorer i Europa, sendte Celtic foran for godt. Han feilet ikke fra straffemerket etter at Bobo Balde ble tatt ned i feltet på en corner.

4-2 ble det da Chris Sutton utnyttet en retur og dundret ballen i mål på volley. Mye tydet på at kampen var avgjort, men gjestene fra Torino ga ikke opp og satte inn en sluttspurt det siste kvarteret.

Trezeguet avsluttet målfesten med å sette inn sitt andre mål fra spiss vinkel 13 minutter før slutt.

(NTB)

Hele Norges coronakart