SERIEGULL: Celtic kunne innkassere sitt 44. seriegull etter seieren mot Inverness Caledonian Thistle. Foto: reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix
SERIEGULL: Celtic kunne innkassere sitt 44. seriegull etter seieren mot Inverness Caledonian Thistle. Foto: reuters / Russell Cheyne / NTB ScanpixVis mer

Celtic sikret sitt 44. seriegull

15 poeng foran med fire kamper igjen.

Celtic sikret sitt uunngåelige skotske seriegull da Inverness Caledonian Thistle ble slått 4-1 på Parkhead søndag.

Gary Hooper førte an med to mål for den suverene serielederen, som er 15 poeng foran Motherwell med bare fire kamper igjen å spille.

Celtic ble i manges øyne serievinner allerede da erkerival Rangers forrige sesong ble slått konkurs og flyttet ned til nivå fire. Ingen annen klubb enn de to Glasgow-rivalene er blitt mester siden Aberdeen greide det med Alex Ferguson som manager i 1985.

Søndag sikret Celtic sin 44. serietittel. Rangers, som har vunnet 54 ganger, ble forrige måned mester i 3. divisjon og har startet klatringen tilbake til eliten.

Celtic trengte bare ett poeng søndag for å bli mester, og Inverness var ikke i nærheten av å hindre festen. Publikum måtte likevel vente en stund på å starte feiringen. Det sto 0-0 ved pause, men et kvarter ut i annen omgang sprakk Hooper nullen framspilt av Kris Commons.

Joe Ledley, Hooper igjen og Georgios Samaras økte før gjestene fikk sitt trøstemål på overtid.

- Jeg er stolt av spillerne for måten de har spilt denne sesongen, sa manager Neil Lennon, som sonet den første av tre kampers forvisning fra trenerbenken.

- Å vinne mestertitler er det ypperste for alle proffspillere, og jeg håper spillerne nyter øyeblikket. Dette er noe man aldri kan ta for gitt.

Thomas Rogne er fortsatt ute med skade og var ikke i troppen til Celtic, men han kunne som klubbkameratene juble som skotsk seriemester.

Celtic er klar for cupfinale mot Hibernian og kan bli dobbeltmester.

(NTB)