Celtic skal forsterke, men Deila selger førstekeeperen

Fraser Forster på medisinsk test hos Southampton.

LANDSKAMPER: Fraser Forster (t.v.) har to landskamper for England. Her i Brasil under VM, sammen med Ben Foster (midten) og Joe Hart (t.h.). Foto: Damir Sagolj / Reuters / NTB Scanpix
LANDSKAMPER: Fraser Forster (t.v.) har to landskamper for England. Her i Brasil under VM, sammen med Ben Foster (midten) og Joe Hart (t.h.). Foto: Damir Sagolj / Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Flere engelske medier, deriblant The Guardian og Sky Sports, melder i dag at Celtic-keeper Fraser Forster er på medisinsk test hos Premier League-klubben Southampton. 

Om alt går i boks, skal overgangssummen ligge på rundt 100 millioner kroner.  

Satte rekord 26-åringen har vært lenge på blokka til Southampton-sjef Ronald Koeman, som desperat prøver å bygge opp et slagkraftig mannskap etter at «halve troppen» ble solgt tidligere i sommer. Forster har to landskamper for England, og var med til VM i Brasil som den eneste engelske spilleren som ikke fikk spille. 

Tidligere i år satte Forster skotsk ligarekord i antall strake kamper uten baklengs, da han holdt nullen i 13 matcher på rad. Keeperen kostet rundt 20 millioner da han ble kjøpt fra Newcastle i 2012, og det er ventet at «The Magpies» får en prosentandel av salgssummen nå. 

Henter gammel kjenning? Bak Forster har Ronny Deila skotske Craig Gordon (40 landskamper) og polske Lukasz Zaluska. Men det spekuleres uansett i om ikke den norske manageren kommer til å hente en ny sisteskanse til Glasgow.

Blant navnene som tidligere har vært nevnt er Adam Larsen Kwarasey. Dagbladet vet at norsk-ghaneseren tidligere har vært i kontakt med Celtic, men uten at det materialiserte seg. Så gjenstår det å se om et eventuelt salg av Fraser Forster kan bane vei for nok en Godset-gutt fra Drammen til Skottland.

Fra før av er som kjent Stefan Johansen i Celtic, og nylig ble Jo Inge Berget hentet fra Cardiff.