Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Celtic slått av kriselag

Celtics skrell gir Rangers overtaket i gullkampen.

TAP: Invernes ga Celtic en på tygga i tittelkampen, dermed er Rangers i førersetet i gullkampen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne /Scanpix
TAP: Invernes ga Celtic en på tygga i tittelkampen, dermed er Rangers i førersetet i gullkampen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne /Scanpix Vis mer

Celtic mistet overtaket på erkerivalen Rangers og er ett poeng bak med tre kamper igjen å spille.

Før kampen offentliggjorde Inverness at den må kvitte seg med ti spillere ved sesongslutt på grunn av svak økonomi. Meldingen så ikke ut til å gå ut over spillernes innsatsvilje, for de gikk offensivt til verks og tok tidlig ledelsen.

Shane Sutherland tok seg til dødlinjen og slo hardt inn foran mål. Adam Rooney flikket ballen, og Charlie Mulgrew styrte den i eget mål.

Ledelsen varte i bare halvannet minutt før landslagsspiller Kris Commons utlignet med et knallskudd.

Munro scoret Det vendte ikke kampen. Inverness tok ledelsen igjen sju minutter ut i annen omgang. Grant Munro, som etter 13 år i Inverness har fått beskjed om at han er ferdig i klubben, knallet en halvvolley i nettet etter et hjørnespark som ikke ble ordentlig klarert.

Sutherland satte inn 3-1-målet en snau halvtime før slutt, og Celtic klarte ikke mer enn et reduseringsmål fra Commons med et straffespark på overtid.

Celtic ropte på straffe igjen ett minutt senere, men ble ikke hørt.

Thomas Rogne var ubenyttet reserve for Celtic, som inntil onsdag lå an til skotsk dobbelttriumf. Laget møter Motherwell i FA-cupfinalen 21. mai, men før den tid skal serien avgjøres.

Rangers-overtak Nå er det Rangers som har overtaket, og med seier i de gjenværende kampene mot Hearts (h), Dundee United (h) og Kilmarnock (b) blir de blå mester. Celtic mål slå Kilmarnock (b), Hearts (b) og Motherwell (h) og håpe at rivalen snubler.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media