Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Celtic-Stefan fikk Glasgow-lynkurs i landslagets spillerbuss

Bendiksen har spilt i Rangers. - Celtic passer Stefan perfekt.

SKOTTLAND-KURS: Stefan Johansen følger etter Thomas Kind Bendiksen midt i bildet under oppvarming før han forlot landslagets leir i Abu Dhabi med kurs for Glasgow. Bendiksen kjenner byen fra Rangers-oppholdet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
SKOTTLAND-KURS: Stefan Johansen følger etter Thomas Kind Bendiksen midt i bildet under oppvarming før han forlot landslagets leir i Abu Dhabi med kurs for Glasgow. Bendiksen kjenner byen fra Rangers-oppholdet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

ABU DHABI (Dagbladet): Tidlig i går forlot Strømsgodsets Stefan Johansen (23) landslagssamlingen i Abu Dhabi. Han satte kursen mot Europa, hvor sluttforhandlingene med Celtic ventet.

En avklaring kommer sannsynligvis i dag.

Med Johansen ute av troppen, øker sjansen for at Thomas Kind Bendiksen (24) får sin Norge-debut mot Moldova i morgen. Men selv om han står uten landskamper, har Tromsø-spilleren en erfaring ingen annen her nede besitter:

Bendiksen har spilt i skotsk Premier League - for Rangers. Søndag snakket han med Johansen om hva han har i vente.

- Det vil bli artig for ham å oppleve den kulturen som er der borte. Fotball er religion for dem. Det sa jeg til ham også, at han har noe å se fram til, sier Bendiksen til Dagbladet.

- Nå er det litt spesielt i og med at Rangers er nede i divisjonene. Men de er på tur opp (suveren leder på tredje nivå), så jeg er sikker på at han får oppleve Old Firm. Det er selvsagt fantastisk spennende.

Snakket i spillerbussen - Har han spurt deg om råd?

- Alt skjedde ganske kjapt. Vi hadde en prat i bussen på søndag, bare om byen Glasgow. Da visste jeg ikke hvor nært det var. Det vet jeg egentlig ikke noe om nå heller. Men vi kommer sikkert til å prate mer hvis overgangen blir formalisert.

- Hvordan vil han takle skotsk fotball?

- Celtic er det klart mest spillende laget der, og de er med i Europa i tillegg. Måten de spiller på tror jeg vil passe ham perfekt. Jeg håper han kommer dit, og får tillit fra første stund. Da vil han erobre en plass på midtbanen der, sier Bendiksen til Dagbladet.

Høgmo: - Moden for dette - Det er gledelig at han får nye muligheter i stor klubb. Det er et steg opp, og det er Stefan moden for, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Da Dagbladet spurte Høgmo hvordan han tror Johansen vil passe i Skottland, svarte han:

- Ligaen der er som den er. Blir det en toppklubb, er det et bra valg. De spiller i Europa hvert år, de har en god tropp, og det er en kultur for å gå derifra til England.

• Norge møter Moldova i morgen kl. 17.45, og Polen på lørdag kl 14.45.