Celtic stjal showet

Manchester Uniteds rekordkjøp Ruud van Nistelrooy og Juan Veron scoret til sammen tre mål i debutkampen på Old Trafford, men kunne ikke forhindre at det ble tap.

Celtic imponerte stort i testimonialkampen til Ryan Giggs, ledet kampen helt fra det 2. minutt til siste fløyte og vant til sist 4-3 - selv om målmaskinen Henke Larsson ikke tegnet seg på scoringslista.

Størst jubel av United-spillerne fikk verken Giggs, Veron eller van Nistelrooy, men den gamle yndlingen Eric Cantona, som overraskende dukket opp og spilte det siste kvarteret - vel fire år etter at han la opp.

Skotsk oppvisning

67.500 tilskuere fylte arenaen til siste plass, i kampen som var markedsført som et uoffisielt britisk mesterskap. Den skotske ligavinneren brukte ikke lang tid på å markere seg, og ledet 2-0 før det var spilt fem minutter.

Veron mistet ballen, og Chris Sutton scoret på innlegget fra Didier Agathe. Rett etterpå doblet nordirske Neil Lennon gjestenes ledelse.

Van Nistelrooy reduserte midtveis i første omgang, men United fikk det ikke til å gli i sin uvante 4-3-3-formasjon. Paul Lambert økte Celtics ledelse etter forarbeid av Larsson.

David Beckham havnet stadig i tottene på Lennon og Sutton, og ble tatt av banen tidlig i 2. omgang. Beckham, Giggs og Veron var alle anonyme på Uniteds midtbane, men argentineren scoret iallfall et flott mål i det 65. minutt.

To minutter senere var Celtic to mål foran igjen, da Lubomir Moravcik sendte et frispark i mål bak Fabien Barthez.

Uventet gjensyn

Publikum fikk en uventet bonus da den gamle yndlingen Eric Cantona overraskende dukket opp som innbytter for Paul Scholes det siste kvarteret. Med Cantona på banen reduserte van Nistelrooy til 3-4 og sendte et hardt skudd i tverrliggeren.

Giggs klarte ikke å briljere i «sin» kamp, men kan regne med 13 millioner skattefrie kroner som utbytte for kvelden. Etterpå løp han æresrunde med et Celtic-skjerf over United-trøya.

NTB-Reuters