Celtic-stjerna om norsk cup: - Jeg har aldri fryst så mye i hele mitt liv

Regn og vind da Rosenborg slo Vuku.

Vuku - Rosenborg 0-3

VUKU (Dagbladet): Liam Henderson er utleid fra Celtic og er vant med å spille på Celtic Park, en stadion med kapasitet på over 60.000 tilskuere. I kveld startet han for Rosenborg på Elmnan stadion i Vuku.

En stadion med provisoriske tribuner satt opp for anledningen til cupkampen mellom Vuku og Rosenborg.

Men det brydde ikke Henderson seg om, han satte tonen med scoring allerede etter åtte minutter.

- Jeg synes det gikk bra for min egen del. Fikk scoret mål og synes jeg gjorde en bra jobb. En god søknad for å få spille i serien også, sier Liam Henderson.

Avgjorde tidlig Fire minutter senere var kampen i realiteten avgjort da Rosenborg fikk straffe som Tomas Malec scoret sikkert på.

Deretter falt tempoet veldig. Vuku lå lavt og Rosenborg hadde altfor lite tempo og presisjon til å bryte gjennom flere ganger før pause.

Faktisk var hjemmelaget nært 1-2 da Alexander Lund Hansen rotet med ballen i beina og forærte hjemmelaget en kjempesjanse som de misbrukte.

Svensson mot kompiser Ellers hadde Rosenborg full kontroll, anført av Jonas Svensson, som for anledning var kaptein i sin hjemkommune. S

vensson er Verdaling og kompis til flere av spillerne på Vuku som ligger en drøy mil utenfor Verdal. Rosenborg-backen var bare to måneder gammel sist Rosenborg møtte Vuku, i første runde av cupen i 1993.

Den gang vant Rosenborg 15-0.

Ufyselig vær Kampen på Elman stadion ble spilt i øsende regn som blåste vannrett over stadion. Kaldt og surt var det, men publikumstallet var likevel stort. Rundt 2.000 solgte billetter, og hele bygda var i sving i det som var en fest for 4. divisjonslaget.

Men det tok bare to minutter av 2. omgang før alt håp var ute. Da scoret Emil Nielsen på en retur fra keeper, noe som ble kampens siste mål, altså 0-3 til slutt.

- Jeg har aldri fryst så mye i hele mitt liv. Det var iskaldt, og en liten overgang å spille her i forhold til Celtic Park, ja, smiler Liam Henderson.

PS! Pål Andre Helland var tilbake på banen for Rosenborg etter skade. Han kom inn 25 minutter før slutt for Emil Nielsen.  

Slik gikk det med Tippeliga-lagene i kveld:

Kirkenes - Bodø/Glimt 0-6
Asker - Sandefjord 1-2
Brattvåg - Molde 0-2
Kråkerøy - Sarpsborg 08 0-4
Mo - Tromsø 1-2
Randaberg -  Haugesund 0-2
Runar - Stabæk 0-6
Rælingen - Lillestrøm 3-9
Skotfoss - Odd 0-13
Stryn - Aalesund 1-3
Vestfossen - Mjøndalen 0-7
Vuku - Rosenborg 0-3
Ålgård - Viking 0-7
Tønsberg - Strømsgodset 0-5

Vålereng og Start gikk videre i går. Strømsgodsets kamp mot Tønsberg startet kl. 20.

KALDT: Liam Henderson beit seg merke i at det var en smule kaldt under cupkampen mot Vuku. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
KALDT: Liam Henderson beit seg merke i at det var en smule kaldt under cupkampen mot Vuku. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer