Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Celtic-styret spør seg om Ronny er den rette mannen

Deila kan ha bare én sjanse igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg tror dette var et vendepunkt i Ronny Deilas Celtic-karriere. Fansen spør seg nå om han er den rette mannen. Og når de gjør det, kan du være sikker på at Celtic-styret gjør det samme, sier David Friel til Dagbladet.

Han er fotballkommentator i The Scottish Sun, med Celtic som hovedfelt. Friel har akkurat gnidd søvnen ut av øynene da Dagbladet prater med ham i ettermiddag.

I natt var han med Celtic-flyet som forlot Molde med et ydmykende 3-1-tap i bagasjen og en hardt presset Ronny Deila i passasjersetet.

Fikk fansen mot seg - Jeg forventet en mye bedre prestasjon. Jeg er veldig, veldig skuffet, sa Deila i går.

40-åringen var tydelig preget da han entret presserommet på Aker Stadion etter nok et nederlag i Europa. Bare noen minutter i forveien hadde Deila vært tvunget til å adressere tiraden en illsint Kris Commons kom med da spissen ble byttet ut et kvarter før slutt.

Commons' raseriutbrudd vekket oppsikt - både blant eksperter, tilstedeværende journalister og ikke minst Celtic-supporterne. De svarte med å bue mot Deila. De forsto ikke nordmannens valg. De forsto ikke at han tok ut deres største kjæledegge.

FORBANNA: Commons reagerte ikke spesielt bra på å bli byttet ut mot Molde. Foto: Scanpix
FORBANNA: Commons reagerte ikke spesielt bra på å bli byttet ut mot Molde. Foto: Scanpix Vis mer

- Commons er en favoritt blant fansen. Han hadde allerede scoret et mål i kampen og var den klart største angrepstrusselen. Alle ble veldig, veldig overrasket over det byttet. Jeg kunne heller ikke forstå det, forklarer Friel.

Aldri sett lignende Han ble selv et lydhørt vitne til at en gruppe Celtic-supportere samlet seg utenfor Aker Stadion ved midnatt. Der sto de og ventet på at Deila skulle komme ut. Da nordmannen til slutt tok fatt på veien fra arenaen til spillerbussen, fikk han høre det.

- Jeg har aldri sett slike scener som var utenfor stadionet i går. Jeg hørte Celtic-fansen rope mot Ronny, og det er første gang det har skjedd, sier Friel.

I Skottland bedømmes Deila utelukkende på resultatene i Europa. Den hjemlige serien teller nærmest ikke. Med Glasgow Rangers på nivå to, er Celtic for suverene til at det anses for å være en bragd å vinne ligaen.

- Det eksisterer ikke en reell skotsk tittelkamp lenger. Det er kanskje urettferdig for Ronny, men sånn er situasjonen i Skottland nå. Og i Europa ser man ingen fremgang. Resultatene har ikke vært gode nok. Laget har sluppet inn 35 mål på de siste 21 kampene. Og det er under Ronnys ledelse. Det er slike tall fansen nå begynner å dra opp. De forventer mer, sier Friel.

- Massiv Presset på Deila har aldri vært større i løpet av hans 17 måneder i Celtic. Nå utpeker den neste Europa League-kampen, hjemme mot Molde 5. november, seg som et mulig skjebneoppgjør for nordmannen.

- Nå må vi slå Molde hjemme i neste kamp. Det må vi gjøre, erkjente Deila i går om de 90 minuttene som kan avgjøre fremtiden hans.

- Celtic-styret gamblet på Ronny. Han var en talentfull, men ukjent trener. De har investert mye penger i ham. De har gitt ham sitt eget støtteapparat og muligheten til å kjøpe sine egne spillere. Så det vil være en stor avgjørelse å si at det ikke funker, men han blir bedømt ut fra resutalter og hvis resultatene ikke blir bedre ... vel, da er han under et voldsomt press, sier Friel.

PRESSET: Ronny Deila får kritikk etter nok et Celtic-tap i Europa-sammenheng. Foto: Scanpix
PRESSET: Ronny Deila får kritikk etter nok et Celtic-tap i Europa-sammenheng. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!