Celtic tapte terreng

Celtic tapte viktige poeng i kampen om den skotske serietittelen i kveld. 1-1 borte mot Dundee kan bli skjebnesvangert for det regjerende mesterlaget.

Erkerival Rangers har åtte poeng til gode på Celtic, som har to kamper mindre spilt. Slurvet søndag kan i verste fall vise seg å bli avgjørende. Rangers og Celtic møter hverandre en gang til før sesongen er over.

Dermed kan det gå mot en mager sesong for mesterlaget. Den skotske cupen er historie etter at laget ble slått ut av Inverness Caledonian Thistle forrige måned. Torsdag venter portugisiske Boavista i en vanskelig UEFA-cupsemifinale.

Mot Dundee så alt lekende lett ut etter at Alan Thompson sendte Celtic i føringen etter ti minutters spill søndag. Men gleden varte ikke lenge. 20 minutter ut i kampen slo tidligere Celtic-spiller Mark Burchill tilbake og utlignet.

John Hartson var nære ved å sende Celtic i føringen en halvtime ut i kampen, men keeper Julian Speroni fikk så vidt en hånd på ballen. Men også Dundee hadde muligheter til å vinne kampen. Seks minutter før full tid måtte Celtics sisteskanse Javier Sanchez Broto ta fram sitt aller beste for å holde laget sitt inne i kampen.

(NTB-AFP)