FØLGES TETT: Overgangsspekulasjonene rundt Marcus Pedersen fortsetter med uforminsket styrke. Her dunker han til på frispark i en tippeligakamp mot Tromsø. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FØLGES TETT: Overgangsspekulasjonene rundt Marcus Pedersen fortsetter med uforminsket styrke. Her dunker han til på frispark i en tippeligakamp mot Tromsø. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Celtic vil by 20 mill. kroner for Marcus Pedersen

- Nytt for meg, sier Godset-spissen

|||(Dagbladet): Godset-spiss Marcus Pedersen har framstått som norsk fotballs klareste salgsobjekt i vårsesongen.

I dag skriver The Scottish Sun at Celtic forbereder et bud på rundt to millioner pund (ca. 20 millioner kroner) for 19-åringen.

Avisa omtaler Pedersen som Norges svar på Wayne Rooney, og skriver at manager Neil Lennon satt på tribunen sist helg da Strømsgodset slo Tromsø 2-1 på Marienlyst.

Sportslig leder Jostein Flo sier de ikke har hørt noe fra Glasgow.

- Nei, nei. Det er spekulasjoner, det kommer det til å bli mye av framover. Husk at det har vært rykter om Moa i mange år, sier Godset-leder Jostein Flo til Dagbladet.

- Er et kommet bud på Marcus?

- Nei, og nei. Vi har ikke fått noen bud.

Hovedpersonen selv er ukjent med den påståtte interessen fra Celtic.

- Dette et nytt for meg og jeg har ikke hørt noe spesielt fra Celtic. Jeg har ikke snakket med Karadas (Jack, agenten) siden kampen mot Tromsø i helga, sier Marcus Pedersen til dt.no.

Celtic har én nordmann i klubben fra før i Thomas Rogne.

Om skottenes interesse skulle vise seg å være reell kan de vente seg kamp om Pedersens underskrift. Flere Premier League-klubber har sett ham denne sesongen, deriblant Everton, Fulham, West Bromwich og Sunderland.

Pedersen står med seks scoringer på 14 seriekamper for Strømsgodset denne sesongen.