Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Celtic vil gjøre Arsenal nervøse

Champions League-kvalik i kveld.

SELVMÅL: Gary Caldwell satte ballen i feil mål for en uke siden, men han har ikke gitt opp håpet om avansement. Foto: REUTERS
SELVMÅL: Gary Caldwell satte ballen i feil mål for en uke siden, men han har ikke gitt opp håpet om avansement. Foto: REUTERS Vis mer

Direkte 20.45: Følg kveldens kvalikkamper i Champions League

(Dagbladet.no) Celtic håper på å skape en nervøs stemning på Emirates i kveld, men bortestatistikken til skottene gjør neppe Arsenal spesielt nervøse.

I forrige kvalikrunde vant nemlig de grønnhvite en bortekamp i Europa for første gang på seks år.

- Det var min første europeiske bortekamp, og vi vant den. Nå spiller vi min andre og jeg håper vi kan vinne den også, sier manager Tony Mowbray til klubbens hjemmeside.

- Må score først
Arsenal vant det første møtet 2-0, etter to heldige scoringer. Og med seieren fra Glasgow i bakhånd er det få som levner Celtic store sjanser i kampen om et avansement til Champions League-gruppespillet.

HELDIGE SCORINGER: Her scorer William Gallas etter å ha blitt truffet av et Cesc Fabregas-frispark. Foto: REUTERS
HELDIGE SCORINGER: Her scorer William Gallas etter å ha blitt truffet av et Cesc Fabregas-frispark. Foto: REUTERS Vis mer

Mowbray tror derimot ikke londonerne vil ta lett på oppgaven.

- Det har ikke noe å si at media har avskrevet oss, jeg tror ikke Arsene Wenger har det. Han er en for god manager til å gjøre det, sier Celtic-sjefen.

Gary Caldwell - som scoret selvmål i den forrige ukes kamp - vektlegger den åpenbare fordelen av å score først.

- Vi må presse dem som på hjemmebane, men denne gangen må vi få det første målet. Hvis de scorer først, da tror jeg det er gjort. Dersom vi får det, da tror jeg det kan bli en nervekveld for dem. Da kan alt skje. Spillerne vil bli nervøse, publikum vil bli nervøse - og det vil gi oss selvtillit, sier han til celticfc.net.

Vurderer å hvile spillere
Arsenal møter Manchester United i serien på lørdag, og Wenger fastholder at han ikke har den kampen i bakhodet allerede nå.

SVAK BORTESTATISTIKK: Scott Browns Celtic har bare vunnet én bortekamp i Europa på de seks siste åra. Den kom i forrige runde. Foto: REUTERS
SVAK BORTESTATISTIKK: Scott Browns Celtic har bare vunnet én bortekamp i Europa på de seks siste åra. Den kom i forrige runde. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg hviler de spillerne jeg føler trenger hvile, uavhengig av hvilken kamp som kommer seinere. Målet er å vinne denne kampen, det er en kjempeviktig kamp for oss, og så får vi se hva vi skal gjøre inn mot helga, sier Wenger ifølge PA Sport.

Franskmannen er forberedt på et skotsk kjør fra start, siden Celtic ikke har noe annet valg. De må score - minst to ganger.

- De har ikke noe valg, de må komme ut og angripe oss. Vi må tro på den taktikken vi velger, stå høyt og prøve å vinne kampen. Det står mye på spill for oss, så jeg tror ikke det er noen fare for at vi tar lett på det, sier Wenger.

- Jobben er ikke gjort, vi har en jobb å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling